AstraZeneca va livra 9 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid către Uniunea Europeană

  • AstraZeneca va livra cu 9 milioane mai multe doze de vaccin anti-Covid către UE
  • De asemenea, livrările vor începe cu o săptămână mai devreme decât era anunţat
  • Cele două veşti au fost date de către preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
3585 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca va livra 9 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid către Uniunea Europeană

Sursa foto: profimedia

Şefa Comisiei Europene a reuşit să pună presiune pe AstraZeneca şi a avut câştig de cauză. Vor veni 9 milioane de doze în plus către Uniunea Europeană.

Ursula von der Leyen a făcut anunţul pe Twitter. Astfel, totalul dozelor primite de la AstraZeneca va ajunge la 40 de milioane. Mai mult, acestea vor fi livrate cu o săptămână mai devreme decât era iniţial programat.

Uniunea Europeană şi AstraZeneca sunt într-un mic conflict de când compania suedezo-britanică a anunţat că va livra mai puţine doze către UE. Chiar şi după ce a fost mărit numărul de doze, este încă departe de volumul stabilit iniţial de 80 de milioane.

Ursula von der Leyen a avut duminică o videoconferinţă cu CEO-ul companiilor producătoare de vaccinuri şi a avertizat cu privire la noile tulpini de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici