Avertisment al OMS: "Pandemia este departe de a se fi încheiat. Ne aflăm cu siguranţă în mijlocul ei"

Un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat vineri că sfârşitul pandemiei COVID-19 este departe, punctând o creştere a numărului de cazuri.

4844 afișări
Imaginea articolului Avertisment al OMS: "Pandemia este departe de a se fi încheiat. Ne aflăm cu siguranţă în mijlocul ei"

Avertisment al OMS: "Pandemia este departe de a se fi încheiat. Ne aflăm cu siguranţă în mijlocul ei"

Agenţia de sănătate a ONU a declarat anterior că faza acută a pandemiei s-ar putea încheia în acest an, însă acest lucru ar depinde, printre alţi factori, de rapiditatea cu care se va atinge obiectivul de a vaccina 70% din populaţie în fiecare ţară.

Întrebată de un jurnalist la un briefing de presă la Geneva despre momentul în care se va încheia pandemia, Margaret Harris a declarat că aceasta este "departe de a se fi încheiat". "Ne aflăm cu siguranţă în mijlocul pandemiei", a adăugat ea potrivit Reuters.

După mai mult de o lună de declin, cazurile de COVID au început să crească în întreaga lume săptămâna trecută, a declarat OMS, cu măsuri de carantină în Asia şi în provincia chineză Jilin, care se luptă pentru a limita un focar.

O combinaţie de factori a cauzat aceste creşteri, inclusiv varianta Omicron, foarte transmisibilă, şi subvarianta sa BA.2, precum şi ridicarea restricţiilor, a precizat OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici