Baciu, despre testarea cu salivă a elevilor: Nu e o operaţie pe cord deschis, ci o testare

  • Testarea cu salivă a elevilor va fi una non-invazivă, explică Andrei Baciu.
  • Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii afirmă că procedeul nu este unul complicat: Nu e o operaţie pe cord deschid, ci o testare”
1623 afișări
Imaginea articolului Baciu, despre testarea cu salivă a elevilor: Nu e o operaţie pe cord deschis, ci o testare

Baciu, despre testarea cu salivă a elevilor: Nu e o operaţie pe cord deschid, ci o testare

„În momentul de faţă se lucrează la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru a se finaliza protocolul şi e o muncă în echipă”, spune, la Digi24, Andrei Baciu.

El precizează că vor fi teste non-invazive, din salivă.

„Recoltarea se face diferit. Vorbim de absenţa unui disconfort, a unei proceduri care nu provoacă mare plăcere şi de posibilitatea ca aceste teste să fie făcute de personal non-medical. Aceste teste vor ajunge la şcoli, se va stabili o cadenţă de testare. Testarea va fi făcută de personal medical unde există sau de cadrele didactice. Noi pregătim modalitatea universală prin care această testare să se desfăşoare. Nu este o procedură complicată, nu e o operaţie pe cord deschid, ci o testare”, conchide secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

În spaţiul public au apărut discuţii referitoare la faptul că sunt cadre didactice care au afirmat că nu vor face testarea elevilor, chiar dacă noile teste vor fi din salivă, afirmând că nefiind cadre medicale nu îşi pot asuma un act considerat medical.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
baciu,
testare,
elevi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici