Belgia restricţionează vaccinul Johnson & Johnson la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani după decesul unei paciente

  • O femeie vaccinată cu vaccinul Johnson & Johnson a murit pe 21 mai.
  • Pacientul a fost internat cu tromboză severă şi deficienţă de trombocite în sânge.
  • Aproximativ 40.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost livrate în Belgia şi 80% dintre acestea au fost administrate persoanelor cu vârsta peste 45 de ani.
2264 afișări
Imaginea articolului Belgia restricţionează vaccinul Johnson & Johnson la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani după decesul unei paciente
Autorităţile belgiene au anunţat miercuri că restricţionează vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson la cei cu vârsta peste 40 de ani, în aşteptarea rezultatelor unei anchete a autorităţii europene de reglementare, EMA, după decesul unei tinere vaccinate cu acest ser, relatează Le Figaro.
 
Tânăra avea mai puţin de 40 de ani şi a fost „internat cu tromboză severă” şi „deficienţă de trombocite în sânge”, a murit pe 21 mai, a precizat  Conferinţa interministerială privind sănătatea publică într-un comunicat.
 
Oficialii Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) au fost „invitaţi să evalueze cât mai repede posibil legătura dintre moartea pacientului şi administrarea vaccinului”. 
 
În aşteptarea rezultatului acestei investigaţii şi a „unei analize mai detaliate a raportului beneficiu-risc de către EMA” cu privire la vaccinul Johnson & Johnson, autorităţile sanitare belgiene au decis să limiteze utilizarea pentru persoanele cu vârsta peste 40 de ani.
 
Aproximativ 40.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost livrate în Belgia şi 80% dintre acestea au fost administrate persoanelor cu vârsta peste 45 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici