Bilanţul zilnic al morţilor COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000, dar preşedintele Jair Bolsonaro ignoră probema şi cere brazilienilor să înceteze „văicăreala"

  • Bilanţul zilnic al morţilor COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000 dacă nu se iau măsuri serioase pentru a opri răspândirea virusului.
  • Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii nu vede nicio şansă pentru restricţii dure la nivel naţional din cauza rezistenţei preşedintelui Jair Bolsonaro.
652 afișări
Imaginea articolului Bilanţul zilnic al morţilor COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000, dar preşedintele Jair Bolsonaro ignoră probema şi cere brazilienilor să înceteze „văicăreala"

Bilanţul zilnic al morţilor COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000, dar preşedintelui Jair Bolsonaro ignoră probema şi cere brazilienilor să înceteze „văicăreala"

Surse au declarat pentru Reuters că bilanţul zilnic al morţilor COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000 dacă nu se iau măsuri serioase pentru a opri răspândirea virusului, potrivit unei prezentări făcute într-o şedinţă de joi a echipei guvernamentale.

Grupul de lucru interministerial, care include Ministerul Sănătăţii şi şeful de cabinet al preşedintelui, s-a întâlnit joi pentru a discuta situaţia actuală a pandemiei din Brazilia, unde un al doilea val brutal ucide oamenii mai repede decât în ​​orice moment anterior.

Media este de 1.250 de decese pe zi.

În ciuda numărului mare de morţi, cele două surse au declarat că Ministerul Sănătăţii nu vede nicio şansă pentru măsuri de distanţare socială la nivel naţional din cauza rezistenţei preşedintelui Jair Bolsonaro.

Brazilia se află pe locul doi în lume în ce priveşte numărul de decese, după Statele Unite. Brazilia se confruntă cu cea mai gravă fază a epidemiei de până acum, sistemul spitalicesc fiind la un pas de colaps.

Cu toate acestea, preşedintele Jair Bolsonaro a bătut cu pumnul în masă şi le-a cerut brazilienilor să înceteze „văicăreala”: „Încetaţi nervozitatea şi văicăreala. Cât va mai dura plânsul? Trebuie să ne confruntăm cu problemele, da. Unde va ajunge Brazilia dacă oprim (lockdown-ul n.r.)?”, spune Bolsonaro.

În Brazilia, au murit peste 260 de mii de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici