Brazilia: 70% din populaţie va fi infectată. Anunţul preşedintelui care a ignorat pericolul COVID-19

Preşedintele de extremă dreaptă al Braziliei, Jair Bolsonaro, a continuat să nu ţină cont de sfaturile cercetătorilor, când a numit „inutile” măsurile de izolare socială introduse de guvernanţii statului şi primarii.

2451 afișări
Imaginea articolului Brazilia: 70% din populaţie va fi infectată. Anunţul preşedintelui care a ignorat pericolul COVID-19

Brazilia: 70% din populaţie va fi infectată. Anunţul preşedintelui care a ignorat pericolul COVID-19

 

Preşedintele Braziliei a declarat că aproape 70% din populaţie va fi infectată cu noul virus şi că măsurile implementate pentru reducerea riscului de infectare au fost inutile, relatează The Guardian.
 
„Ştim că mulţi oameni vor muri. Imi pare rau. Şaptezeci la sută din populaţie va fi infectată şi, din câte se pare, din ceea ce vedem acum, până acum, tot acest efort de aplatizare a curbei a fost practic inutil. Care este consecinţa, efectul colateral al acestui lucru? Şomaj. Oamenii vor să se întoarcă la muncă.", a spus Jair Bolsonaro.
 
Preşedintele a căutat în mod constant să reducă impactul pandemiei, susţinând că brazilienii ar fi imuni. Brazilia are 85.380 de cazuri confirmate şi 5.901 de decese, cu 435 raportate în ultimele 24 de ore pe măsură ce rata este în accelerare.
 
Noul său ministru al sănătăţii, Nelson Teich, a contrazis anterior această părere. "Nu puteţi începe să spuneţi aceste lucruri atunci când aveţi o curbă care este sincer ascendentă", a spus el. Deşi nu există studii definitive despre impactul izolării sociale asupra creşterii cazurilor din Brazilia, experţii consideră că acesta a avut un impact pozitiv. De exemplu, oraşul cel mai grav infectat São Paulo ar fi putut să atingă un vârf al pandemiei în aprilie, dar acum se preconizeaza că în luna mai ar fi vârful pandemiei cu noul virus, a relatat ziarul Folha de S.Paulo.
 
„Brazilia a aplatizat curba, da, cu măsuri de izolare, dar în ultimele două săptămâni vedem o dezlănţuire a izolării şi ceea ce vedem este o nouă accelerare a epidemiei”, a spus Fernando Bozza, cercetător în boli infecţioase la Institutul de cercetare guvernamental Fiocruz din Rio de Janeiro, pentru The Guardian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici