Când va începe vaccinarea fără programare. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Vaccinarea fără programare ar putea să înceapă chiar în prima săptămână a lunii mai, anunţă coordonatorul campaniei de vaccinare. Medicul Valeriu Gheorghiţă dă detalii despre zonele în care va începe vaccinarea prin prezentare directă.

827 afișări
Imaginea articolului Când va începe vaccinarea fără programare. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

În acest moment, este riscant să fie începută la nivel naţional vaccinarea fără programare, pentru că s-ar putea crea mai degrabă o dezorganizare, spune Valeriu Gheorghiţă.

„Vrem să deschidem în cercuri concentrice, să începem cu centrele de vaccinare din municipiile care au centre regionale de depozitare şi, pe măsură ce observăm că se derulează în parametri normali, se va extinde progresiv astfel încât să se ajungă în final ca o persoană, dacă doreşte să se vaccineze astăzi, să se poată prezenta şi să se vaccineze”, afirmă medicul.

Sunt mai multe ţări europene care folosesc un sistem hibrid de vaccinare, care în prima parte a zilei vaccinează persoanele programate şi în a doua parte a zilei, dacă există un număr de locuri disponibile, persoanele cu prezentare directă. Sunt alte state în care există posibilitatea ca persoanele de peste 60 de ani să se prezinte direct la vaccinare fără programare.

„Tocmai de aceea noi analizăm mai multe scenarii, ca să menţinem organizarea, să nu apară nemulţumiri ale celor care s-ar prezenta direct şi ar pleca nevaccinate, pentru că nu este un număr suficient de doze sau pentru că stau să aştepte la rând o oră, două şi se termină dozele”, adaugă Valeriu Gheorghiţă.

Ca orizont de timp, medicul spune că îşi doreşte ca vaccinarea fără programare să înceapă cât mai repede: „sigur în prima parte a lunii mai, probabil chiar prima săptămână ar putea începe în anumite centre de vaccinare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici