CE lansează noua versiune a instrumentului SELFIE, care sprijină educaţia digitală

  • SELFIE este un instrument folosit de peste 7.000 de şcoli şi aproape 700.000 de utilizatori din 57 de ţări
  • Orice şcoală interesată se poate înscrie pe platformă şi poate să utilizeze SELFIE.
  • O nouă versiune SELFIE a fost lansată miercuri, de Comisia Europeană (CE)
175 afișări
Imaginea articolului CE lansează noua versiune a instrumentului SELFIE, care sprijină educaţia digitală

Coronavirus: CE lansează noua versiune a instrumentului SELFIE, care sprijină educaţia digitală

Oficialii europeni susţin că SELFIE a fost actualizat în contextul în care şcolile încep să se redeschidă în întreaga Europă.

Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, responsabilă cu Centrul Comun de Cercetare, a declarat că pandemia de COVID-19 a provocat cea mai puternică perturbare a educaţiei din istoria recentă a Europei.

”Majoritatea activităţilor de predare şi învăţare au fost transferate în mediul online. Multe cadre didactice şi mulţi elevi au folosit acum pentru prima dată numai tehnologii digitale pentru a preda şi a învăţa. Instrumentul SELFIE actualizat va ajuta şcolile să reflecteze asupra modului în care gestionează situaţia şi asupra măsurilor pe care le pot lua pentru a folosi în mod optim aceste tehnologii, astfel încât să maximizeze oportunităţile de învăţare pentru copiii noştri”, a spus Gabriel.

Instrumentul SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) este gratuit, uşor de utilizat şi poate fi adaptat.

Orice şcoală interesată se poate înscrie pe platformă şi poate să utilizeze SELFIE.

Acesta colectează opinii anonime din partea elevilor, a cadrelor didactice şi a directorilor unităţilor de învăţământ pentru a prezenta o imagine sintetică a punctelor forte şi a punctelor slabe ale şcolii în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiilor digitale.

De la lansarea sa în 2018, peste 7.000 de şcoli şi aproape 700.000 de utilizatori din 57 de ţări au folosit instrumentul SELFIE.

Acesta este disponibil în 31 de limbi, inclusiv în toate cele 24 de limbi ale UE.

Instrumentul SELFIE se numără printre cele 11 acţiuni ale Planului de acţiune pentru educaţia digitală al Comisiei Europene, care este în curs de actualizare în urma organizării unei consultări publice, pentru a trage învăţăminte din criza provocată de pandemia de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici