China anunţă că a găsit urme de coronavirus pe carnea congelată

  • Oraşul Jinan din estul Chinei a declarat că a găsit urme ale noului coronavirus pe carnea de vită, dar şi pe ambalajele pentru aceste produse, din Brazilia, Noua Zeelandă şi Bolivia.
  • China a intensificat testarea alimentelor congelate.
  • Produsele au intrat în ţară prin portului Yangshan din Shanghai. Comunicatul nu a precizat companiile care au livrat produsele.
8890 afișări
Imaginea articolului China anunţă că a găsit urme de coronavirus pe carnea congelată
Peste 7.500 de persoane care ar fi putut avea contact cu produsele contaminate au fost testaţi, iar rezultatele au fost negative, relatează Reuters.
 
Autorităţile chineze au găsit săptămâna trecută urme de coronavirusul pe ambalajul creveţilor importaţi din Arabia Saudită în oraşul Lanzhou, carne de vită braziliană în oraşul Wuhan şi carne de vită argentiniană în provinciile Shandong şi Jiangsu.
 
China este cel mai mare cumpărător de carne de vită din lume, iar Brazilia şi Argentina sunt cei mai mari furnizori.
 
Zhengzhou, capitala provinciei Henan din China centrală, a detectat vineri coronavirusul pe ambalajul exterior al porcului congelat din Argentina, au declarat autorităţile locale într-un comunicat pe platforma de socializare WeChat.
 
Probele care au dat rezultate pozitive au provenit dintr-un lot de 24 de tone de carne de porc congelată care a fost trimisă dintr-un depozit frigorific din portul Qingdao într-un depozit al piaţei din oraşul Zhengzhou.
 
S-a constatat că lotul este contaminat în timpul unei verificări înainte ca mărfurile să poată intra în depozit, a spus guvernul.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că riscul ca o persoană să se infecteze din alimente congelate este scăzut, dar China a emis numeroase avertismente, după ce a detectat virusul pe produsele alimentare importate, declanşând interdicţii pentru importarea anumitor produse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici