Oficialii chinezi admit slăbiciunile sistemului de sănătate în faţa coronavirusului

  • Pandemia de coronavirus este cel mai important test care expune slăbiciunile sistemului medical din China
  • Directorul Comisiei Naţionale de Sănătate chineze admite erorile comise
  • Declaraţia sa vine în sprijinul criticilor internaţionale aduse Chinei pe fondul reacţiei întârziate în legătură cu noul virus
19582 afișări
Imaginea articolului Oficialii chinezi admit slăbiciunile sistemului de sănătate în faţa coronavirusului

Sursa foto: profimedia

Directorul Comisiei Naţionale de Sănătate din China, Li Bin, admite erorile comise de sistemul medical chinez în primele zile ale răspândirii virusului devenit pandemic. Este rar pentru liderii chinezi să recunoască atunci când greşesc.

Li Bin a declarat că membrii comisiei se vor ocupa de problemele legate de centralizarea sistemelor. Optimizarea acestora va conduce la utilizare eficientă a datelor colectate şi a inteligenţei artificiale. În principiu, acestea sunt obiectivele de lungă durată ale conducerii.

China s-a confruntat cu critici dure, pe plan intern şi internaţional, pentru manipularea răspunsului din primele zile ale evoluţiei virusului. Câţiva oficiali provinciali şi locali ai Partidului Comunist au fost concediaţi, dar niciun membru superior al partidului nu a fost pedepsit. Beijingul nu a micşorat cenzura şi controlul de stat asupra mass-media.

Guvernul chinez a fost acuzat că a răspuns prea lent la semnele precoce ale virusului din Wuhan şi că nu a alertat rapid comunitatea internaţională despre apariţia focarului epidemic. China a respins apelurile internaţionale pentru o investigaţie independentă referitoare la originile virusului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici