Cîţu, cerere către prefecţi: Campania de vaccinare trebuie să fie prioritatea zero

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie să fie prioritetea zero, iar cele 932 de centre de vaccinare din afara spitalelor trebuie să fie funcţionale până săptămâna viitoare, a spus premierul Florin Cîţu la începutul videoconferinţei cu prefecţii.

644 afișări
Imaginea articolului Cîţu, cerere către prefecţi: Campania de vaccinare trebuie să fie prioritatea zero

„Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua, ceea ce înseamnă că va trebui să avem acele centre în afara spitalelor, este vorba de 932 de centre. Este nevoie de susţinerea dvs, de suportul dvs, de implicarea dvs direct în fiecare comunicate. E nevoie să arătăm profesionalism, dar să o facem şi cu celeritate. Trebuie să avem aceste centre cât mai repede funcţionale să putem să distribuim aceste vaccinuri să ajungă la toţi cetăţenii”, afirmă Florin Cîţu.

Sunt judeţe unde progresul este semnificativ - Bucureşti, Dolj, Iaşi, Cluj, Suceava, Mureş, Sibiu şi Timiş.

Premierul s-a arătat nemulţumit de judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Teleorman.

„Pe toţi vă rog să trataţi cu foarte mare importanţă şi o prioritate zero a acestui guvern această campanie de vaccinare. (...) . Trebuie cu toţii să continuăm şi să accelerăm această campanie de vaccinare. Vreau ca aceste 932 de centre să fie gata până la începutul etapei a doua. Nu cred că avem vreo scuză să nu fie gata”, mai spune Cîţu la începutul videoconferinţei cu prefecţii.

Campania de vaccinare, apreciază premierul, a început mai lent.

„Suntem în prima fază în care doar cadrele medicale se vaccinează şi cred că am început să avem un ritm... Ajungem la 20.000 de vaccinuri pe zi. Ete un ritm foarte bun în această perioadă. (...) Vaccinurile vin, ştiţi că avem 140.000 de vaccinuri săptămânal. Veţi vedea că vom face demersuri sau dorinţa noastră este să creştem numărul de vaccinuri care vin săptămânal. Este complicat, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să creştem numărul de doze. Eu cred că în ritmul acesta vom ajunge la o capacitate să facem 100.000 de vaccinuri pe zi, ceea ce ar fi foarte bine”, mai spune premierul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici