Comisia Europeană a agreat cu Pfizer-BioNTech o suplimentare de 4 milioane de doze de vaccin. Ele vor ajunge în zonele cu incidenţă ridicată

  • Comisia Europeană a ajuns la un acord cu Pfizer şi vor livra 4 milioane de doze suplimentare.
  • Dozele de vaccin sunt pentru combaterea virusului în zonele cu incidenţă mare.
  • 4 milioane de doze Pfizer urmează să ajungă în Uniunea Europeană în următoarele două săptămâni.
331 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a agreat cu Pfizer-BioNTech o suplimentare de 4 milioane de doze de vaccin. Ele vor ajunge în zonele cu incidenţă ridicată

Comisia Europeană ajută statele membre cu o suplimentare de 4 milioane de doze de vaccin Pfizer. Serul este destinat zonelor cu incidenţă mare, pentru a urgenta combaterea virusului şi facilita circulaţia între ţări. Dozele se vor livra în următoarele două săptămâni.

Preşedinta Comisiei Europene s-a declarat încântată de acordul încheiat cu producătorul BioNTech-Pfizer .
Ursula von der Leyen a spus că sunt necesare acţiuni rapide şi decisive pentru combaterea variantelor agresive ale coronavirusului şi îmbunătăţirea situaţiei din zonele fierbinţi.

Vaccinul BioNTech-Pfizer s-a dovedit eficient împotriva tuturor variantelor COVID-19 cunoscute până în prezent.
Pentru a sprijini statele membre în eforturile lor de a răspunde acestor evoluţii, Comisia a negociat cu Pfizer posibilitatea ca statele membre să comande doze suplimentare de vaccin.

Creşterea livrărilor de doze în luna martie este rezultatul sporirii cu succes a capacităţilor de producţie din Europa, care a fost finalizată până la jumătatea lunii februarie.

În total vor fi puse la dispoziţia statelor membre patru milioane de doze, proporţional cu populaţia lor.  Toate aceste doze vor fi livrate înainte de sfârşitul lunii martie.

Ele vin în completarea celor convenite până în prezent între statele membre şi BioNTech-Pfizer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici