Companiile aeriene ridică de la sol ”avioane fantomă”. Motivul pentru care aeronavele zboară fără niciun pasager

  • Unele companii aeriene irosesc mii de tone de combustil cu avioane complet goale.
  • Operatorii sunt practic nevoiţi să recurgă la acest ”artificiu”
  • Potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian, criza de coronavirus a dus la pierderi de aproximativ 113 miliarde de dolari în întreaga lume.
9967 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene ridică de la sol ”avioane fantomă”. Motivul pentru care aeronavele zboară fără niciun pasager

Companiile aeriene ridică de la sol ”avioane fantomă”. Motivul pentru care aeronavele zboară fără niciun pasager

Companiile aeriene sunt unele dintre cele mai afectate de criza provocată de coronavirus. Din moment ce ţările afectate de coronavirus au închis anumite rute, cazul României cu Italia, sau au restricţionat circulaţia, companiile aeriene se văd nevoite să apeleze la măsuri excepţionale pentru a face faţă acestei perioade.
 
Astfel, mai multe companii aeriene au decis să ridice de la sol aeronave ”fantomă”, informează BusinessInsider. Pentru că legislaţia europeană le obligă să îşi folosească rutele alocate dacă nu vor să le piardă, operatorii din aviaţie au decis să zboare cu avioanele goale, fără niciun pasager, doar pentru a-şi păstra zborurile alocate.
 
Unele companii aeriene irosesc mii de tone de combustil cu avioane complet goale care ies şi intră în spaţiul aerian european doar pentru a-şi păstra rutele cerute înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus. 
 
Operatorii sunt practic nevoiţi să recurgă la acest ”artificiu”. Potrivit regulilor europene, companiile trebuie să îşi folosească 80% din rutele internaţionale pe care le-au cerut. Cei care aleg să îşi ţină avioanele la sol se pot trezi că rutele lor ar putea fi relocate unui competitor de pe piaţă care a folosit ”avioanele fantomă”.
 
Potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian, criza de coronavirus a dus la pierderi de aproximativ 113 miliarde de dolari în întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici