CORONAVIRUS. Cele 9 judeţe care înregistrează un trend ascendent, potrivit raportului săptămânal al INSP

În nouă judeţe din ţară se înregistrează un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul cazurilor de Covid-19, potrivit raportului săptămânal al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

9390 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. Cele 9 judeţe care înregistrează un trend ascendent, potrivit raportului săptămânal al INSP

CORONAVIRUS. Cele 9 judeţe care înregistrează un trend ascendent

În nouă judeţe din ţară se înregistrează un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul cazurilor de Covid-19, potrivit raportului săptămânal al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit sursei citate, cele nouă judeţe sunt: Alba, Botoşani, Călăraşi, Dolj, Iaşi, Satu Mare, Sălaj, Teleorman şi Tulcea. Un trend descendent în săptămâna 17-23 august, comparativ cu cea anterioară, se înregistrează în judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Sibiu şi Vrancea.

În săptămâna 17 - 23 august, 34.2% din totalul cazurilor s-au înregistrat in Bucureşti, Prahova, Iaşi, Bihor şi Timiş, iar 30.9% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Bihor, Argeş, Buzău şi Iaşi.

„În 6 judeţe şi Municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100/100.000 locuitori”, se arată în raportul săptămânal al INSP.

79.8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbaţi. De asemenea, 94.8% din toţi cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Un caz din 18 a fost înregistrat la personal medical, se mai arată în raport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici