Coronavirus în lume LIVE UPDATE 24 aprilie: SUA au depăşit 50.000 de decese. Numărul morţilor se menţine sub 500 în Italia

  • Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a depăşit 2,7 milioane, la nivel global
  • Până acum, din cauza COVID-19 au murit peste 190.000 de oameni
  • Mai mult de 49.000 de decese au fost înregistrate doar în SUA
1921 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 24 aprilie: SUA au depăşit 50.000 de decese. Numărul morţilor se menţine sub 500 în Italia

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 24 aprilie: Peste 2,7 milioane de persoane infectate, la nivel global. Aproape 14% din populaţia statului New York a fost infectată

Numărul deceselor din SUA a depăşit 50.000

Numărul deceselor din SUA a depăşit 50.000, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, citate de BBC News. Mai mult de 3000 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar numărul toatal al infecţiilor a ajuns la peste 870.000.

Panta descendentă se menţine în Italia

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 3.021 de noi cazuri confirmate şi 420 de decese, potrivit Serviciului italian de Protecţie Civilă, citat de cotidianul La Stampa şi de agenţia Adnkronos.

Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 60.498. În prezent, în Italia sunt 106.527 de persoane care au coronavirus.

Numărul deceselor zilnice a scăzut în Spania
 
Spania a înregistrat vineri 367 de decese cauzate de noul coronavirus, acesta fiind cel mai scăzut bilanţ de la sfârşitul lunii martie. În total, au murit 22.524 de oameni din cauza Covid-19, în această ţară.

Spania a ajuns la 202.990 de cazuri de coronavirus, vineri.

Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 92.355, în această ţară.

Armenia a rămas în beznă din cauza pandemiei, în timpul comemorării victimelor Primului Război Mondial

Oficialii din Armenia au stins luminile stradale la nivel naţional, întrucât preşedintele Armen Sarkisian a recunoscut că lockdown-ul pe fondul răspândirii noului coronavirus a afectat comemorarea anuală a victimelor genocidului din Primului Război Mondial. Atunci, milioane de armeni au fost ucişi de către Imperiul Otoman.

Bill Gates, despre „pandemia modernă”: Este ca un război, doar că suntem toţi în aceeaşi tabără

Bill Gates a comparat pandemia cu Al Doilea Război Mondial şi a spus că este „imposibil să exagerezi durerea care va veni şi în anii ce urmează”.

Miliardarul a spus, într-un mesaj pe o reţea socială, cum „prima pandemie modernă” va defini o generaţie.

„Este ca un război mondial, doar că în cazul acesta, suntem toţi în aceeaşi tabără. Este imposibil că exagerezi durerea pe care oamenii o vor simţi acum şi care va continua în anii care vin”, a scris Bill Gates.

Primele ţări care aproape înving coronavirusul. Care e reţeta succesului şi ce putem învăţa din exemplul lor

Australia şi Noua Zeelandă au printre cele mai mici rate de îmbolnăvire, după ce au ascultat de oamenii de ştiinţă şi au luat măsuri de protecţie din timp. Aceste state mizează pe eradicarea virusului, nu doar pe ţinerea lui sub control.

Ţara de 260 de milioane de locuitori care a anulat toate zborurile şi croazierele până în iunie. Anunţul oficialilor

Conform The Guardian, oficialii vor anula până pe 1 iunie zborurile şi croazierele pentru a nu se produce noi focare de infecţii cu noul coronavirus, în timpul Ramadanului, care a început pe 23 aprilie şi dureză până pe 23 mai. Decizia vine, după ce Guvernul indonezian a interzis exodul anual pentru Eid al-Fitr, vacanţă care marchează sfârşitul Ramadanului, când milioane de oameni călătoresc din oraşele mari în locurile sau satele lor natale.

Donald Trump sugerează un tratament ce ar face COVID-19 să dispară: Injecţiile cu dezinfectant

Preşedintele SUA Donald Trump a stârnit controverse în rândul lumii medicale după ce a sugerat că ar trebui realizate studii pentru a se verifica dacă infecţia cu coronavirus ar putea fi tratată cu ajutorul injecţiilor cu dezinfectant, scrie bbc.co.uk.

Cu cât timp mor mai devreme cei care sunt afectaţi de coronavirus

În medie, persoanele care au decedat din cauza COVID-19 şi-au pierdut viaţa cu 13 ani mai devreme decât ar fi murit în mod natural, reiese dintr-un studiu consultat de The Sun. O echipă de cercetători a analizat care era speranţa de viaţă a celor care au murit din cauza aceei boli. 

Covid-19 este prima criză globală din ultimul secol în care nimeni nu cere ajutorul Washingtonului. Ar putea fi acesta începutul declinului SUA?

Pandemia de Covid-19 a zguduie din temelii toate ipotezele de bază despre excepţionalismul american. Pentru prima dată în ultimii mai bine de 100 de ani, în timpul unei crize globale, nimeni nu se aşteaptă ca Washingtonul să preia conducerea şi să salveze lumea.

Aproape 14% din populaţia statului New York a fost infectată cu noul coronavirus

Un sondaj preliminar realizat în rândul locuitorilor statului New York arată că aproape 14% dintre cei testaţi aveau anticorpi împotriva noului coronavirus, sugerând că aproximativ 2,7 milioane ar fi fost deja infectaţi cu noul coronavirus, a declarat, joi, guvernatorul Andrew Cuomo, citat de Reuters.

Bursele au scăzut după ce testele primului medicament anti Covid-19 au eşuat

Bursele din SUA s-au închis pe minus în cea mai mare parte, după ce au apărut informaţii că un medicament experimental, care ar fi ajutat la vindecarea de COVID-19, a obţinut rezultate dezamăgitoare la primele teste, scrie Bloomberg.

Congresul american a alocat 484 miliarde de dolari pentru spitale şi testare împotriva Covid-19

Congresul american a aprobat un nou pachet de ajutorare împotriva Covid-19, în valoare totală de 484 miliarde de dolari, al patrulea proiect de lege aprobat de Congresul ca răspuns la pandemie, scrie BBC News.

FOTO: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici