Ţara rămasă în beznă din cauza pandemiei, în timpul comemorării victimelor Primului Război Mondial

Oficialii din Armenia au stins luminile stradale la nivel naţional, întrucât preşedintele Armen Sarkisian a recunoscut că lockdown-ul pe fondul răspândirii noului coronavirus a afectat comemorarea anuală a victimelor genocidului din Primului Război Mondial. Atunci, milioane de armeni au fost ucişi de către Imperiul Otoman.

509 afișări
Imaginea articolului Ţara rămasă în beznă din cauza pandemiei, în timpul comemorării victimelor Primului Război Mondial

Ţara rămasă în beznă din cauza pandemiei, în timpul comemorării victimelor Primului Război Mondial

Anual, pe 23 aprilie, în capitala Erevan, oficialii organizează un spectacol de lumini pe cer, iar anul acesta demonstraţia a fost anulată şi accesul blocat la memorialul „Tsitsernakaberd” -  „fortul rândunicilor”. Acesta este dedicat este dedicat victimelor genocidului armean comis de guvernul „Junilor Turci” între anii 1915-1916. Circa 1,5 milioane de armeni au fost atunci ucişi. Aseară, luminile stradale au fost oprite, în timp ce clopotele bisericilor răsunau, iar oamenii au ieşit la ferestre cu lumânări şi cu lanternele telefoanelor mobile aprinse.

A 105-a aniversare a tragediei "este comemorată în conformitate cu un protocol impus în contextul pandemiei de coronavirus. Ne amintim victimele noastre tot timpul şi peste tot, indiferent unde ne aflăm.”, a declarat preşedintele Sarkisian, relatează The Guardian.
 
Luna trecută, Armenia, care a raportat 1.401 de cazuri de coronavirus şi 22 de decese, a declarat stare de urgenţă şi a impus blocarea la nivel naţional pentru a încetini răspândirea infecţiei cu noul virus. Armenii au declarat că până la 1,5 milioane de oameni au fost ucişi în timpul Primului Război Mondial, pe măsură ce Imperiul Otoman se prăbuşea, afirmaţii susţinute de multe alte ţări. Însă, Turcia continuă să nege aceste declaraţii şi respinge această etichetă a genocidului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici