Coronavirus: Patru oraşe din România au intrat în carantină

  • Oraşele Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei din judeţul Sălaj au fost carantinate de azi.
  • În carantină a fost plasat şi oraşul Gherla din judeţul Cluj.
  • Oamenii pot ieşi doar pentru motive bine întemeiate, ca în perioada stării de urgenţă.
  • Motivul deplasării trebuie dovedit prin declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator.
11533 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Patru oraşe din România au intrat în carantină

Coronavirus: Patru oraşe din România au intrat în carantină

Dacă locuieşti în Zalău sau Gherla, ar fi bine să printezi cât mai multe declaraţii pe propria răspundere şi să ai un motiv justificat pentru care să ieşi din casă.

Cam la fel cum făceai în primăvară, în perioada stării de urgenţă.

12 localităţi din România au fost carantinate pentru următoarele 14 zile. Printre acestea şi patru oraşe: trei din judeţul Sălaj, inclusiv oraşul reşedinţă de judeţ, Zalău. Li se adaugă municipiul Gherla din judeţul Cluj.

Poliţiştii şi jandarmii fac filtre la intrarea în aceste oraşe şi cer oamenilor să prezinte declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţa de la angajator. 

După ora 22 şi până la 6 dimineaţa, localnicii mai pot ieşi din case doar pentru situaţii excepţionale: în interes profesional sau pentru urgenţe medicale. 

Magazinele şi mallurile funcţionează la 30% din capacitate şi se închid la ora 20:00. După această oră pot rămâne deschise numai farmaciile şi benzinăriile. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici