COVID-19. Un vaccin european bazat pe proteine a început etapa de testare pe oameni

  • GlaxoSmithKline şi Sanofi vor începe să testeze pe oameni pentru prima dată vaccinul anti-Covid-19 bazat pe proteine, în urma rezultatelor promiţătoare din studiile anterioare.
  • GSK, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, şi producătorul de medicamente Sanofi şi-au unit forţele în aprilie pentru a lucra la un antidot eficient pentru a opri pandemia.
815 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Un vaccin european bazat pe proteine a început etapa de testare pe oameni

COVDI-19. Un vaccin european bazat pe proteine a început etapa de testare pe oameni

GlaxoSmithKline şi Sanofi vor începe să testeze pe oameni pentru prima dată vaccinul anti-Covid-19 bazat pe proteine, în urma rezultatelor promiţătoare din studiile anterioare.

Vaccinul dezvoltat de GSK, cu sediul la Londra, şi Sanofi, cu sediul la Paris, combină tehnologia existentă utilizată de Sanofi la vaccinul antigripal, iar împreună cu un supliment de la GSK - cunoscut sub numele de adjuvant - poate declanşa o reacţie imună mai puternică.

Companiile au declarat că studiul clinic, care implică 440 de adulţi sănătoşi în SUA, a fost conceput pentru a evalua siguranţa şi răspunsul imun al vaccinului şi se speră că primele rezultate vor fi disponibile în decembrie 2020.

Dacă rezultatele sunt pozitive va urma o nouă etapa de testare la scară mai largă, iar aprobarea sa ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2021.

Combinate, cele două firme farmaceutice au cea mai mare capacitate de fabricare a vaccinurilor din lume şi extind producţia pentru a viza producerea a 1 miliard de doze în 2021.

Începutul unui studiu clinic a fost un „pas important” către un potenţial vaccin care ar putea ajuta la înfrângerea Covid-19, a declarat Thomas Triomphe, şeful global al Sanofi Pasteur. „Echipele şi partenerii noştri dedicaţi continuă să lucreze 24 de ore pe zi, deoarece ne propunem să oferim primele rezultate la începutul lunii decembrie.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici