Cum a scăzut rata de infectare cu SARS-CoV-2 în oraşele aflate în carantină

  • Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a transmis, luni seara, mai multe exemple, pentru a demonstra cât de importante sunt măsurile locale şi zonale de carantinare dispuse de autorităţi acolo unde erau necesare pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus.
3426 afișări
Imaginea articolului Cum a scăzut rata de infectare cu SARS-CoV-2 în oraşele aflate în carantină

Cum a scăzut rata de infectare cu SARS-CoV-2 în oraşele aflate în carantină

Potrivit CNCCI, în mai multe municipii, localităţi, oraşe, comune, sate a fost instituită carantina zonală pe o perioadă de 14 zile sau prelungirea acesteia după caz, însă evoluţia incidenţei cumulate în zonele vizate, în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori a scăzut.

CNCCI pune acest fapt pe importanţa adoptării în timp util a măsurilor suplimentare de protecţie a comunităţilor în zonele unde riscul epidemiologic era semnificativ.

De exemplu, în judeţul Sibiu, la data instituirii carantinei (16 noiembrie), municipiul Sibiu înregistra o incidenţă de 13,43 la mia de locuitori, iar la data de 13 decembrie, valoarea incidenţei a scăzut la 4,86 la mia de locuitori.

  • În oraşul Tălmaciu, din judeţul Sibiu, la data instituirii carantinei (16 noiembrie) se înregistra o incidenţă de 10,33 la mia de locuitori, iar la data de 13 decembrie se arată o scădere la 2,04 la mia de locuitori. În cazul acestui oraş a fost necesară prelungirea perioadei de carantinare, care a expirat luni.

 

  • O altă localitate din judeţul Sibiu cu o scădere considerabila a incidenţei este şi municipiul Mediaş, care la data instituirii carantinei (23 noiembrie) înregistra o incidenţă de 9,23 la mia de locuitori, iar la data de 13 decembrie se evidenţiază o valoare de 4,08 la mia de locuitori.

 

  • În judeţul Sălaj, la data instituirii carantinei (5 noiembrie), municipiul Zalău înregistra o incidenţă de 9,96 la mia de locuitori, iar la data ieşirii (3 decembrie) o valoare de 3,52 la mia de locuitori.

 

  • O altă localitate din judeţul Sălaj cu o scădere considerabilă a incidenţei este şi localitatea Jibou, care la data instituirii carantinei (5 noiembrie) înregistra o incidenţă de 9,14 la mia de locuitori, iar la data încetării (3 decembrie) o valoare de 2,8 la mia de locuitori.

 

  • Judeţul Iaşi, la data instituirii carantinei (29 noiembrie) în comuna Ciurea se înregistra o valoare a incidenţei de 8,67 la mia de locuitori, iar luni, incidenţa a scăzut la 5,52 la mia de locuitori.

 

  • La data instituirii carantinei în oraşul Ineu, judeţul Arad, (25 noiembrie), oraşul înregistra valoarea incidenţei de 9,52 la mia de locuitori, iar la data ieşirii ( 9.12.2020), 4,97 la mia de locuitori.

 

  • La data instituirii carantinei în oraşul Nucet, judeţul Bistriţa, se înregistra o valoare a incidenţei de 6,55 la mia de locuitori, iar la data ieşirii ( 9 decembrie), 2,87 la mia de locuitori.

 

  • Tot în judeţul Bistriţa Năsăud, la data instituirii carantinei (19 noiembrie), în municipiul Bistriţa se înregistra 8,18 la mia de locuitori, iar la data ieşirii (3 decembrie), 4,98 la mia de locuitori.

 

  • În judeţul Maramureş s-a instituit carantina în municipiul Baia Mare, când se înregistra o valoare de 7,21 la mia de locuitori, iar la data ieşirii (2 decembrie) incidenţa a scăzut la 3,97 la mia de locuitorii.

 

  • În judeţul Cluj, la data instituirii carantinei în localitatea Gherla, (5 noiembrie), se înregistra o incidenţă de 9,30 la mia de locuitori, iar la data ieşirii (3 decembrie), 4,69 la mia de locuitori.

 

  • În judeţul Alba s-a instituit carantina în 17 noiembrie în municipiul Blaj, când se înregistra o valoare a incidenţei de 11,21 la mia de locuitori, iar la data ieşirii (8 decembrie), incidenţa era de 4,86 la mia de locuitori.

 

  • În judeţul Satu-Mare s-a instituit carantina în 19 noiembrie în municipiul Satu Mare, când se înregistra o incidenţă de 8,24 la mia de locuitori, iar la data ieşirii (3 decembrie) valoarea a scăzut la 5,73 la mia de locuitori.

 

  • În judeţul Timiş, municipiul Lugoj înregistra la data instituirii carantinei (21 noiembrie), o valoare a incidenţei de 6,94 la mia de locuitori, iar la data ieşirii (5 decembrie), 3,45 la mia de locuitori.

„Date fiind aceste exemple, dorim să adresăm un apel tuturor cetăţenilor care ne sunt parteneri în această criză sanitară şi anume, să respecte măsurile de protecţie, să manifeste atenţie sporită igienei şi să evite zonele aglomerate, mai ales în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă. Acelaşi mesaj îl reiterăm atât persoanelor aflate în zonele vizate carantinate dar şi acelora care se află în zone care au ieşit de sub incidenţa carantinei teritoriale, în scopul comun de a limita răspândirea noului Coronavirus”, transmite CNCCI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici