Video Cum arată spitalul militar pentru pacienţii cu COVID-19 construit de Armata României. VIDEO

  • 70 de militari ai Batalionului 96 Geniu se ocupă de instalarea spitalului mobil
  • Spitalul militar mobil, cu o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, va avea 30 de corturi şi 35 de containere
  • La spitalul mobil vor fi tratate cazurile uşoare şi medii de coronavirus
4148 afișări

Pe terenul Institutului “Ana Aslan” din Otopeni, 70 de militari au început montarea unui spitalul mobil pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii de coronavirus.

Tatiana Paşcovschi, corespondent Mediafax: ”Pe acest drum vor ajunge ambulanţele care vor aduce pacienţii cu COVID-19 la spitalul militar. În acest punct va avea loc trierea pacienţilor şi cei cu cazuri uşoare vor ajunge în zona de corturi unde vor sta în carantină, iar cei cu cazurile medii vor aunge la containere, acolo unde vor primi medicaţia specială.”

Unitatea medicală, cu o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, va deveni operaţională în următoarele patru zile.

Tatiana Paşcovschi, corespondent Mediafax: ”În acest moment militarii instalează un cort medical în care urmează să ajungă bolnavii cu cazuri uşoare de COVID-19. Pentru început vor fi între 30 şi 40 de corturi, însă numărul acestora ar putea creşte în funcţie de necesităţi.”

Zona de containere va cuprinde, pentru început, 35 de unităţi. Acolo vor fi paturi pentru pacienţi, laboratoare, dar şi zona de sterilizare.

Colonel Oliver Anghel, purtător de cuvânt MApN: ”În cadrul acestei facilităţi medicale vor lucra specialişti de la Spitalul Militar de Urgenţe Carol Davila din Bucureşti, acesta având şi rolul de a pregăti cadrele militare care vor deservi această facilitate. Facilitatea va fi o facilitate medicală mobilă de infecţioase pentru covid-19.”

După instalare, spitalul mobil va fi autorizat şi acreditat la Ministerul Sănătăţii. Ultima dată, acesta a fost operaţionalizat în 2015, în timpul epidemiei Ebola, însă nu a fost folosit. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici