De luni, Belgia va închide restaurantele şi cafenelele din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid

  • Cafenelele şi restaurantele se vor închide în Belgia de luni, 19 octombrie.
  • Măsura este valabilă timp de patru săptămâni.
634 afișări
Imaginea articolului De luni, Belgia va închide restaurantele şi cafenelele din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid

Profimedia

Cafenelele şi restaurantele se vor închide în Belgia de luni, 19 octombrie, timp de patru săptămâni, pentru a stopa răspândirea noului coronavirusului, a declarat ministrul Mobilităţii Georges Gilkinet, după o şedinţă de criză a guvernului, scrie Le Figaro.
 
Până acum, închiderea cafenelelor a vizat doar regiunea Bruxelles-ului şi este valabilă până la începutul lunii noiembrie. Măsura este extinsă la nivelul întregii ţări şi include şi restaurantele.
 
Ministrul a explicat că decizia de a închide aceste locuri, considerate de specialiştii ”cele mai importante medii de răspândire” ale virusului, are ca scop evitarea unei noi izolare la fel ca în primăvară. Dar, a adăugat el, ”situaţia este gravă din punct de vedere al sănătăţii”, trebuie „să prevenim saturarea sistemului nostru de sănătate”.
 
Belgia, o ţară cu 11,5 milioane de locuitori, a înregistrat vineri 191.959 de cazuri de coronavirus şi 10.327 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici