Detalii despre al doilea bărbat confirmat cu noul COVID-19, din Iaşi: Este poliţist de frontieră şi ar fi intrat în contact cu alt caz confirmat din Polonia

  • Bărbatul de 38 de ani, din Iaşi, confirmat miercuri cu noul COVID-19, este poliţist de frontieră, au declarat autorităţile locale.
  • Este posibil ca el să fi călătorit în interes de serviciu în Varşovia, unde a intrat în contact cu un caz confirmat din Polonia.
  • Carmen Dorobăţ, şeful Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul de 32 de ani este poliţist de frontieră.
6264 afișări

Deocamdată nu se ştie cum a luat acesta virusul de la un alt caz confirmat din Varşovia, însă, surse locale arată că bărbatul ar fi călătorit în Polonia în interes de serviciu.

„A fost confirmat cel de-al 32 lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iaşi, contact cu un caz confirmat în Varşovia, era în autoizolare din data de 9.03.2020”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

În cursul zilei de miercuri alte două persoane au fost confirmate cu infecţie cu COVID 19. Una dintre ele este un bărbat tot din Iaşi, iar altul un medic de la Spitalul Gerota din Bucureşti.

Colegii bărbatului au fost şi ei testaţi

Lucian Indrei, directorul DSP Iaşi a declarat, miercuri, presei, că al doilea caz confirmat la Iaşi cu noul COVID-19, este un pacient care a călătorit în interes de serviciu în Varşovia.

„În urma analizelor prelucrate astăzi (miercuri – n.r.) de laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase a fost confirmată suspiciunea la proba celui de-al doilea pacient din aces moment, din judeţul Iaşi, care (...) s-a deplasat în interes de serviciu la Varşovia, în Polonia, unde a avut contact cu o persoană care ulterior a fost confirmată ca persoană infectată cu noul coronavirus. În momentul în care a fost anunţat s-a izolat la domiciliu, i-au fost recoltate probele, au fost prelucrate şi în momentul actual au ieşit pozitive”, a spus Indrei.

Acesta este poliţist de frontieră, potrivit unor surse locale.

Bărbatul a fost dus la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, pentru a fi internat.

Indrei a mai spus că starea lui este bună, şi nu are febră.

De asemenea, şeful DSP Iaşi a precizat că au fost testaţi colegii poliţistului, iar rezultatele sunt negative.

Potrivit lui Indrei, bărbatul a spus că nu a fost în zona şcolilor, însă urmează să stabilească tot traseul pe care l-a parcurs pacientul de la revenirea sa în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici