Directorul OMS acuză ţările bogate de naţionalism în distribuţia vaccinurilor împotriva COVID-19

  • Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat vineri că există o „problemă clară” în distribuirea vaccinurilor.
  • Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că ţările cu venituri mici şi medii nu primesc încă vaccinuri împotriva COVID-19 şi a cerut ţărilor să nu mai încheie acorduri bilaterale cu producătorii.
  • „Ţările bogate au cea mai mare parte a aprovizionării”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declaraţie critică cu privire la naţionalismul vaccinurilor, relatează Reuters.
1075 afișări
Imaginea articolului Directorul OMS acuză ţările bogate de naţionalism în distribuţia vaccinurilor împotriva COVID-19

Şefului OMS acuză ţările bogate de naţionalism în distribuţia vaccinurilor

„Nicio ţară nu este excepţională şi nu ar trebui să sară coada şi să îşi vaccineze toată populaţia, în timp ce unele ţări rămân fără vaccin”, a adăugat el.

El a cerut ţărilor şi producătorilor să nu mai facă tranzacţii bilaterale şi a îndemndat pe cei care au comandat doze în exces să le predea imediat programului COVAX care facilitează partajarea a vaccinului.

În timp ce Tedros nu a denumit ţări, Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu Pfizer şi BioNTech pentru 300 de milioane de doze suplimentare din vaccinul COVID-19 într-o măsură care ar oferi UE aproape jumătate din producţia globală a firmelor pentru 2021.

Luptele pentru fotografii s-au accelerat pe măsură ce guvernele se luptă să îmblânzească şi variante mai infecţioase identificate în Marea Britanie şi Africa de Sud, care ameninţă să copleşească sistemele de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici