Dragostea în vremea ”coronei”: Doi octogenari din ţări vecine se întâlnesc zilnic la graniţă doar pentru a-şi spune că se iubesc!

  • Dragostea bate realitatea! Doi octogenari din ţări învecinate se întâlnesc în fiecare zi de când a început pandemia la graniţa dintre Germania şi Danemarca pentru a-şi mărturisi şi trăi iubirea la distanţă… de 1,5 metri!
  • Bariera de la trecerea de frontieră îi desparte fizic, dar nu şi emoţional, ei comportându-se ca doi adolescenţi care visează la călătorii în doi în viitor, în timp ce-şi impart prânzul şi ”bezele”, ca desert, pentru a înlocui săruturile interzise!
  • INGA 85 de ani + KARSTEN 89 de ani = LOVE… în vremea ”coronei”!
13397 afișări
Imaginea articolului Dragostea în vremea ”coronei”: Doi octogenari din ţări vecine se întâlnesc zilnic la graniţă doar pentru a-şi spune că se iubesc!

Dragostea adevărată nu are vârstă, limite, graniţe sau bariere. Ci doar, uneori, câte o barieră cât se poate de concretă la o graniţă fizică, situată undeva, între Germania şi Danemarca. Cât despre bariera emoţională, aceasta se află la limita suportabilităţii a doi oameni care se iubesc, fără să se poate îmbrăţişa sau săruta, ci doar ”regulamentar”, la o distanţă de cel puţin 1,5 metri! Aceasta este dragostea în vremea ”coronei”!

Nu e de mirare că, în acest caz, iubirea bate filmul, întrucât protagoniştii acestui neobişnuit love-story sunt doi octogenari cu suflete de adolescenţi! Pe cât de reală şi autentică, pe atât de suprarealistă şi cinematografică, aceasta este povestea adevărată a acestor doi atipici îndrăgostiţi: Inga şi Karsten! Ea este o daneză simpatică foc şi plină de viaţă, de 85 de ani, iar el un neamţ plin de poveşti şi mai plinuţ, de 89 de ani! Amândoi sunt văduvi de mult timp, iar valurile neaşteptate ale vieţii i-au făcut să se întâlnească şi să se îndrăgostească acum doi ani, relatează prestigioasa publicaţie online welt.de ! De atunci au fost nedespărţiti, zi de zi, noapte de noapte, până în data fatidică de 14 martie... Atunci, coronavirusul s-a transformat dintr-o ştire îndepărtată într-o realitate cumplit de apropiată!

În acea zi, Danemarca şi-a închis graniţa cu Germania. Care avea să-i urmeze exemplul după doar două zile! De atunci, iubirea lor continuă la distanţă... şi anume la ”distanţa socială” – de minimum un metru şi jumătate - impusă de draconicele, dar necesarele restricţii cauzate de ”disruptive”-ul covid-19. Adică exact cât să încapă o barieră între ei. Una de trecere de frontieră care desparte două ţări, dar care nu poate despărţi două suflete care se iubesc!

Iar o iubire care a învins bariera de la graniţa dintre Germania şi Danemarca nu e puţin lucru! În fiecare zi, fără excepţie, din 14 martie şi până în ziua în care tu citeşti aceste rânduri, Inga Rasmussen şi Karsten Tuchsen Hansen şi-au dat ”rendez-vous”! Inutil de spus că cei doi au devenit deja personaje de roman şi de film, atât pentru grăniceri, cât şi pentru comunitatea din zonă. Ea vine cu maşina din orăşelul Gallehus, iar el cu ”e-bike”-ul din Suderlugum, Nordfriesland, tocmai până-n landul Schleswig-Holstein, aflat la graniţa cu Danemarca.

Fiecare îşi aduce de acasă câte un scaun şi nenumărate poveşti, teme de conversaţie şi subiecte de discuţie despre şi dincolo de coronavirus. Deşi de peste două săptămâni lumea nu mai e ce era şi viaţa s-a schimbat radical, dragostea lor a rămas ca-n prima zi. Cu toate că a trebuit să se adapteze la noul şi nefastul context şi ea nu mai doarme la el, de exemplu, Inga şi Karsten îşi păstrează nealterate iubirea şi speranţa că, într-o zi, nu foarte îndepărtată, vor scăpa de barieră şi vor trece graniţa pentru a fi din nou, cu adevărat, împreună!

”Până la coronavirus, eram nedespărţită de el!”, mărturiseşte Inga, în timp ce Karsten - sorbind din nelipsita lui sticluţă cu o ”spirtoasă” tradiţională nemţească – o soarbe din ochi! Care la rândul ei, îi zâmbeşte şăgalnic, în timp ce gustă din termosul ei de cafea. ”Pentru iubire!”, exclamă Karsten, în timp ce amândoi îşi ridică paharele pe care le ciocnesc, imaginar, în aer, deasupra barierei... Apoi mănâncă împreună din sufertaşul plin de bucate delicioase pe care Inga le-a gătit special pentru prânzul lor romantic de zi cu zi! E adevărat, la final, ca desert, ar merge un sărut, o îmbrăţişare sau măcar o strângere de mână, dar de aşa ceva nu poate fi vorba, cel puţin nu deocamdată... Aşa că ei sunt foarte bucuroşi şi-şi trimit, zâmbitori şi plini de candoare, ”bezele” peste bariera de la graniţă...

Dar nu şi de la graniţa iubirii lor, întrucât povestea de dragoste dintre Inga şi Karsten merge mai departe! Şi asta pentru că, printre multe altele, ei visează la noi vacanţe în doi! Aşa cum au avut în ultimii doi ani, în special o croazieră de neuitat pe Dunăre! Mai ales că Inga nici nu concepe să mai fie despărţiţi la anul, pe vremea asta, când Karsten va schimba prefixul. Or, dacă nici la 90 de ani nu poţi să treci în ”cv” că ai învins ”covid”-ul, atunci când?!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici