Este virusul din Wuhan fabricat într-un laborator din China? Teoria unui fost ministru al Educaţiei

  • Specialiştii au analizat din punct de vedere genetic virusul
  • Daniel Funeriu lansează trei ipoteze legat de originea şi transmiterea virusului SARS-COV 2
  • Fostul ministru al Educaţiei şi cercetător nu exclude ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator
4933 afișări
Imaginea articolului Este virusul din Wuhan fabricat într-un laborator din China? Teoria unui fost ministru al Educaţiei

Este virusul din Wuhan fabricat într-un laborator din China? Teoria unui fost ministru al Educaţiei

Pe 17 martie prestigioasa revistă din domeniul ştiinţei Nature Medicine publica un articol despre originea virusului din Wuhan. Articolul venea după ce mai mulţi specialişti au făcut o analiză genetică a SARS-COV 2. Fostul ministru al Educaţiei şi cercetător Daniel Funeriu spune că virusul nu avea cum să fie făcut de om.

”Atunci când de la un virus natural omul intervine şi schmbă din punct de vedere acel virus, pot să îţi dai seama de acest lucru”, a declarat dr. Daniel P. Funeriu, cercetător şi fost ministru al Educaţiei.

Daniel Funeriu suţine că virusul este unul natural, însă este discutabil cum s-a transmis acesta în rândul populaţiei. Sunt trei ipoteze.

”Prima ipoteză este că el a evoluat în cadrul unui animal, şi a avut loc transferul zoonotic, iar transferul s-a făcut către oameni odată ce virusul era infecţios şi puternic”, a mai precizat Daniel Funeriu.

O altă variantă potrivit specialiştilor, este că virusul a fost transmis la om, persoanele erau asimtomatice dar prin multiplicare s-a dezvoltat şi a devenit patogen. Daniel Funeriu nu exclude ca SARS-COV 2 să fi scăpat dintr-un laborator.

”A treia ipoteză este ca virusul să fi scăpat din laborator. Lucrul acesta nu este exclus, dar fără să fi fost fabricat de om”, a încheiat fostul ministru al Educaţiei.

Cel mai apropiat laborator, care se află la doar câţiva kilometri de piaţa de peşte din Wuhan este Laboratorul de Virusologie din Wuhan care este unul de securitate 4, adică lucrează cu agenţi biologici periculoşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici