Grindeanu a făcut anunţul în privinţa aducerii acasă a românilor blocaţi în Africa de Sud

Avionul Tarom care aduce românii aflaţi în Africa de Sud va ateriza pe Otopeni pe 1 decembrie, în jurul orei 12:00, a anunţat luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

698 afișări
Imaginea articolului Grindeanu a făcut anunţul în privinţa aducerii acasă a românilor blocaţi în Africa de Sud

Grindeanu a făcut anunţul în privinţa aducerii acasă a românii blocaţi în Africa de Sud

„Am fost în legătură permanentă cu prim-ministrul, care a gestionat împreună cu Raed Arafat această problemă. Noi am pus la dispoziţie aeronava. După tot acest traseu, undeva pe 1 decembrie în jurul orei ora 12.00 aeronava va ateriza pe Otopeni, urmând ca de la Otopeni Tarom să pună la dispoziţie şi transportul până la Baia Mare, fiindcă vorbim de echipa de rugby din Baia Mare”, a spus ministrul.

În prezent avionul se află la Mombasa, în Kenya, pentru odihna echipajului şi realimentare, a precizat Grindeanu.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat duminică că o aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocaţi în Africa de Sud. În avion vor fi transportaţi şi alţi cetăţeni europeni care vor să revină în ţările lor. „Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria şi va prelua cetăţenii români. Deoarece mai rămân 55 locuri libere, oferim această capabilitate şi acelor state europene care nu au reuşit să-şi extragă cetăţenii din Africa de Sud”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

36 de cetăţeni români, printre care se află şi sportivii din echipa campioană de rugby, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Ei sunt blocaţi în Africa de Sud deoarece cursele aeriene au fost suspendate din cauza restricţiilor impuse după apariţia noii variante a virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
grindeanu,
avion,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici