În Italia, contaminările Covid-19 în rândul angajaţilor din Sănătăte au scăzut datorită vaccinării

Contaminările Covid în rândul angajaţilor din Sănătăte din Italia au scăzut cu mai mult de 60% de la începutul campaniei de vaccinare.

441 afișări
Imaginea articolului În Italia, contaminările Covid-19 în rândul angajaţilor din Sănătăte au scăzut datorită vaccinării

Datele au fost publicate joi de La Stampa, care citează o monitorizare făcută de o fundaţie.

Astfel, în ultimele 3 săptămâni, infectările au scăzut cu 64,2% în rândul angajaţilor din domeniul Sănătăţii. De la 4.382 de cazuri înregistrate în săptămâna 13-19 ianuarie, când a început administrarea celei de-a doua doze de vaccin, s-a ajuns la 1.570 infectări în săptămâna 3-9 februarie.

Preşedintele Fundaţiei Gimbe, cea care a făcut monitorizarea, Nino Cartabellotta, este de părere că „reducerea netă este probabil efectul administrării a aproximativ 1,9 milioane de doze de vaccin angajaţilor din sănătate”.

În Italia, în 10 februarie, 1.214.139 persoane (2,04% din populaţie) făcuseră a doua doză de vaccin.

70% din doze au fost destinate lucrătorilor din domeniul sănătăţii, 18% personalului din afara sănătăţii, 11% angajaţilor şi oaspeţilor caselor de îngrijire medicală şi mai puţin de 1% persoanelor cu vârsta peste 80 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici