La cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poţi vaccina?

  • Experţii recomandă vaccinarea şi pentru persoanele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, deoarece nu a fost definit cât durează imunitatea dobândită în urma bolii.
  • Imunitatea poate varia de la o persoană la alta, transmite Ministerul Sănătăţii.
5740 afișări
Imaginea articolului La cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poţi vaccina?

Pentru persoanele care s-au infectat înainte de prima doză a vaccinului, specialiştii precizează că aceasta poate fi administrată la cel puţin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienţii asimptomatici sau 14 zile de la dispariţia simptomelor, pentru cei simptomatici.

Pentru persoanele care s-au infectat după prima doză de vaccin, specialiştii recomandă continuarea schemei cu cea de-a doua doză, fără reluarea primei doze, la cel puţin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienţii asimptomatici sau 14 zile de la dispariţia simptomelor, pentru cei simptomatici.

Persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali (ex: Anakinra, Tocilizumab) sau plasmă convalescentă este recomandat să aştepte 90 de zile până la administrarea vaccinului, din cauză că tratamentele pot reduce eficacitatea acestuia.

„Este recomandat ca persoanele confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, cu sau fără simptome, să nu se vaccineze până nu trece perioada de timp precizată mai sus, în funcţie de situaţie”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici