Mii de doze de vaccin, returnate companiei Pfizer în SUA. Cum se va proceda în România, într-o situaţie similară

  • Vaccinul va fi stocat la Institutul Cantacuzino şi în şase spitale militare
  • Transportul vaccinurilor ar putea fi făcut cu avioane Spartan
  • La institutul Cantacuzino vor fi stocate 1,5 milioane de doze
  • Alte 200 de mii de doze de vaccin pot fi stocate în centrele regionale
  • Luni va începe distribuţia ultracongelatoarelor în care vor fi depozitate vaccinurile
4382 afișări
Imaginea articolului Mii de doze de vaccin, returnate companiei Pfizer în SUA. Cum se va proceda în România, într-o situaţie similară

Primele transporturi ale dozelor de vaccin au adus şi primele probleme în Statele Unite. Câteva mii de doze au fost returnate companiei Pfizer, după ce temperatura nu s-a păstrat pe drum.

Dacă se întâmplă şi în România o astfel de situaţie, care sunt paşii de urmat?
 
Coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă, explică: În momentul în care un transport de vaccinuri va ajunge la centrul de stocare naţional sau regional, va exista o comisie de recepţie, reprezentată de distribuitorul acelui vaccin, un responsabil de la Ministerul Sănătăţii şi un responsabil de la nivelul Centrului de stocare.
 
Acestea vor fi persoanele care vor verifica toate condiţiile de transport, toată temperatura pe parcursul distribuţiei va fi înregistrată şi va fi practic transmisă imediat ce se va face preluarea coletului.
 
De asemenea, vor fi verificate condiţiile de transport şi dacă acestea sunt îndeplinite, vaccinul va fi preluat. În caz contrar, transportul va fi refuzat, cum s-a întâmplat şi în SUA cu câteva mii de doze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici