Mii de persoane au fost „vaccinate” cu apă salină împotriva COVID-19. Escrocii au obţinut 28.000 de dolari de pe urma victimelor

  • Se estimează că 2.500 de persoane au primit vaccinuri false anti-COVID.
  • Câştigul grupării infracţionale ar fi de 28.000 de dolari.
  • Conform autorităţilor, printre cei arestaţi se aflau medici şi angajaţi din sistemul medical.
  • „Taberele false de vaccinare foloseau apă salină în loc de serul împotriva COVID-19”, a declarat Vishal Thakur, un înalt oficial al departamentului de poliţie din Mumbai.
9146 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au fost „vaccinate” cu apă salină împotriva COVID-19. Escrocii au obţinut 28.000 de dolari de pe urma victimelor

Mii de persoane au fost „vaccinate” cu apă salină împotriva COVID-19. Escrocii au obţinut 28.000 de dolari de pe urma victimelor

Mii de oameni au fost victimele unei grupări infracţionale care vindea vaccinuri false împotriva COVID-19 în India, informează CNN.

Conform autorităţilor, printre cei arestaţi se aflau medici şi alţi angajaţi din sistemul medical.

Cel puţin 12 încercări false de vaccinare au avut loc în apropierea centrului financiar Mumbai, în vestul statului Maharashtra, a declarat Vishal Thakur, un înalt oficial al departamentului de poliţie din Mumbai.

„Taberele false de vaccinare foloseau apă salină în loc de serul împotriva COVID-19”, a spus Thakur.

Se estimează că 2.500 de persoane au fost vaccinate cu aceste seruri false, iar câştigul grupării infracţionale ar fi în jur de 28.000 de dolari, a precizat el.

Aşa numitele „tabere de vaccinare” au început să apară între sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, potrivit CNN - News 18. Autorităţile au început anchete după ce victimele au arătat poliţiei certificatele suspecte pe care le-au primit în urma imunizării.

Una dintre acţiunile false a avut loc la o societate de locuinţe, însă „niciunul dintre membri nu a prezentat simptome şi, de asemenea, a trebuit să plătim în numerar, asta ni s-a părut suspect”, a declarat un rezident de acolo, potrivit CNN-News18. 

Siddharth Chandrashekhar, avocat în Mumbai, a intentat un proces de interes public pe 24 iunie, moment în care procurorul a confirmat deja peste 2.000 de victime ale escrocilor.

Acuzaţiile sunt „cu adevărat şocante”, a declarat Înalta Curte din Bombay în dosar, îndemnând autorităţile de stat şi locale să ia măsuri „pentru ca indivizii nevinovaţi să nu fie înşelaţi în viitor”.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Inventivi, dar fără chef de şcoală. Metoda folosită de elevi pentru a scăpa de ore, cu teste COVID falsificate

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici