Ministrul Educaţiei despre restricţiile din şcoli: Educaţia nu îmbolnăveşte

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara că educaţia nu îmbolnăveşte şi îi învaţă pe copii să respecte regulile.
  • Este un atac indirect la adresa lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii fiind acuzat că a impus reguli prea stricte în condiţiile reluării şcolii.
670 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei despre restricţiile din şcoli: Educaţia nu îmbolnăveşte

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara, la Digi 24, că nu a fost de acord cu condiţiile impuse de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în ceea ce priveşte stabilirea unor limite privind participarea fizică a elevilor la cursuri.

„Educaţia nu îmbolnăveşte, te învaţă să respecţi regulile, să nu te îmbolnăveşti”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sănătăţii a impus aceste reguli şi astfel nu am avut soluţii, a explicat Cîmpeanu. De aceea, el le-a cerut managerilor din şcoli să se adapteze la realitate şi să găsească soluţii gândindu-se la interesul copiilor.

„Sunt într-o poziţie ingrată, am semnat un ordin de ministru prin care am limitat prezenţa la 50%. Am ales răul cel mai mic”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

El a mai spus că săptămâna viitoare ar putea fi redactat ordinul de ministru privind evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Acestea vor avea loc în luna aprilie cu prezenţa fizică a elevilor în şcoli. „Vrem să vedem unde suntem după un an de învăţământ on line”, a detaliat Cîmpeanu care a mai spus că şi recuperările vor fi tot cu elevii în clasă.

„Recuperările vor fi făcute fizic la şcoală, este stupid să recuperezi în on-line ce ai pierdut în on-line”, a precizat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici