Nicolas Maduro s-a vaccinat cu vaccinul rusesc Sputnik V. Venezuela a plătit 200 de milioane de dolari pentru 10 milioane de doze

  • Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi soţia sa Cilia Flores au primit prima doză de vaccin rusesc Sputnik V, a informat sâmbătă televiziunea de stat venezueleană, în timp ce ţara a primit un al doilea transport al vaccinului.
  • Imaginile cu Maduro şi Flores primind dozele lor au fost difuzate la televiziunea de stat. Maduro a spus că s-a simţit „bine” după ce a primit injecţia.
  • "În întreaga lume, studiile spun că vaccinul rusesc este un vaccin excelent pentru a genera imunitate", a spus Maduro.
425 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro s-a vaccinat cu vaccinul rusesc Sputnik V.  Venezuela a plătit 200 de milioane de dolari pentru 10 milioane de doze

Nicolas Maduro s-a vaccinat cu vaccinul rusesc Sputnik V. Venezuela a plătit 200 de milioane de dolari pentru 10 milioane de doze

Ministerul Sănătăţii din Venezuela a declarat că al doilea lot de 100.000 de doze de Sputnik V a sosit de la Moscova printr-un zbor operat de compania aeriană de stat Conviasa, relatează Reuters.

Venezuela a primit primele 100.000 de doze de vaccin Sputnik V pe 13 februarie. Maduro a spus că autorităţile au administrat aproximativ 60% din aceste doze, acordând prioritate personalului medical, precum şi oficialilor şi parlamentarilor în prima fază.

Ţara sud-americană, care găzduieşte aproximativ 25 de milioane de oameni, a investit 200 de milioane de dolari pentru a cumpăra 10 milioane de doze de vaccin rusesc.

Venezuela a primit, de asemenea, 500.000 de doze de vaccin Sinopharm COVID-19 din China la începutul acestei săptămâni. Maduro a declarat că guvernul va începe să inoculeze populaţia cu vaccinul Sinopharm începând de luni.

Venezuela a raportat 141.356 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 1.371 decese, mult sub vecinii din America de Sud. Mulţi politicieni şi personal medical din opoziţie pun la îndoială aceste statistici, spunând că adevăratul bilanţ este probabil mult mai mare din cauza lipsei testelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici