Noua strategie pregătită de Israelul împotriva COVID-19

Noua strategie a Israelului împotriva COVID: a patra doză de vaccin pentru cei peste 18 ani şi eliminarea certificatului verde.

1246 afișări
Imaginea articolului Noua strategie pregătită de Israelul împotriva COVID-19

Noua strategie pregătită de Israelului împotriva COVID-19

Israelul a fost „laboratorul" mondial în lupta împotriva virusului încă de la începutul pandemiei, precum şi principala sursă de date ştiinţifice privind vaccinarea şi a anticipat adesea strategiile globale împotriva SARS-CoV-2. Acum, Ministerul israelian al Sănătăţii vizează o a patra doză pentru persoanele de peste 18 ani, pentru a elimina restricţiile anti-COVID, scrie La Stampa.

„Varianta Omicron necesită un nou mod de gândire şi abordare, deoarece se întrevede o tendinţă globală de infectare în masă. Vreau să fiu optimist şi să folosesc cuvintele experţilor noştri care cred că infecţia, în mare parte fără simptome grave, este începutul sfârşitului epidemiei", a declarat Dror Eydar, ambasadorul Israelului în Italia, la postul de radio New Sound Level fm90.

„Pot să vă încurajez spunându-vă că în Israel, în ciuda infecţiilor în masă, astăzi părinţii şi elevii nu mai suferă din cauza restricţiilor stricte, de fapt se ia în considerare posibilitatea de a elimina certificatul verde, iar astăzi echipa care gestionează pandemia recomandă să se permită o a patra doză de vaccin împotriva COVID pentru cei care au împlinit 18 ani, cu condiţia să fi trecut 5 luni de la data vindecării sau de la a treia vaccinare", declară acesta.

Rezultatele celei de-a patra doze arată că protecţia împotriva infecţiei se dublează, în comparaţie cu persoanele vaccinate cu trei doze şi creşte de 3 până la 5 ori în faţa formelor grave ale bolii: „cel mai bun sfat pe care vi-l pot da, pe baza experienţei noastre, este: mergeţi să vă vaccinaţi şi aveţi răbdare şi încredere", a adăugat ambasadorul israelian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
covid,
strategie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici