O comună din Botoşani intră în carantină, după ce rata de infectare cu Covid a depăşit 10 la mia de locuitori

  • Comuna Suliţa din judeţul Botoşani va intra, începând de luni, în carantină zonală, după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns, sâmbătă, la 10,4 cazuri la 1.000 de locuitori.
  • Suliţa este cea de-a patra comună din judeţul Botoşani care intră în carantină în valul al patrulea al pandemiei de COVID-19, după Roma, Tudora şi Curteşti.
980 afișări
Imaginea articolului O comună din Botoşani intră în carantină, după ce rata de infectare cu Covid a depăşit 10 la mia de locuitori

O comună din Botoşani a intrat în carantină, după ce rata de infectare cu Covid a depăşit 10 la mia de locuitori

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, sâmbătă, o hotărâre prin care "se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 11 octombrie 2021, ora 06.00, pentru o perioada de 14 zile, pentru comuna Suliţa, cu toate satele aparţinătoare Suliţa, Dracşani şi Cheliş".

Măsura aduce câteva restricţii: este strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces în afara celor deschise circulaţiei publice, pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere.

Pe timpul aplicării carantinei zonale, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici