O femeie de 95 de ani s-a întors acasă după ce a supravieţuit COVID-19

O femeie elveţiană de 95 de ani este din nou acasă şi online, cu cei 10 nepoţi şi 11 strănepoţi, după ce şi-a revenit după o săptămână petrecută la terapie intensivă cu COVID-19. Gertrude Fatton a declarat pentru Reuters că a fost tratată într-o cameră de izolare şi că, la un moment dat, a refuzat să fie intubată pentru a respira mai uşor. “Nu la vârsta mea, nu mă chinuiţi. Mi-am trăit viaţa. Lasăţi-mă să merg în pace’”, le-a spus ea medicilor.

1543 afișări
Imaginea articolului O femeie de 95 de ani s-a întors acasă după ce a supravieţuit COVID-19

O femeie de 95 de ani s-a întors acasă după ce a supravieţuit COVID-19

După o săptămână de tratament cu antibiotice şi clorochinină, deja cebebrul medicament pentru malarie, Gertrude este acum fericită că s-a întors acasăm unde o aştepta pisica ei. "Sper să obţin suficientă forţă pentru a trăi un pic mai mult. Am nepoţi, strănepoţi, aş dori să-i văd şi să îi aud. Vorbesc cu ei pe internet, pe iPad-ul meu”, le-a spus femeia jurnaliştilor, adăugând că "Nu mi-a fost frică de moarte, nu. La 95 de ani, la vârsta mea, a venit timpul”.

Fiica ei, Jacqueline Fatton, îşi aminteşte: „Când doctorul a sunat să-mi spună că oxigenul din sângele ei scade şi că au avut nevoie de 24 de ore pentru a-l stabiliza, mi-a fost cu adevărat frică şi am crezut că o voi pierde în acea noapte. A doua zi, medicii mi-au spus că vor încerca toate medicamentele care ar putea să o salveze. A treia zi, mama s-a întors în rezervă, iar medicamentele funcţionau extrem de bine. Când am văzut că poate să-mi vorbească fără să tusească mult, ştiam că am câştigat"

"A doua zi, medicii au spus că" vom merge pentru asta şi vom încerca toate medicamentele pe care le putem "- Până a treia zi, oxigenul era în rezervă şi medicamentele funcţionau extrem de bine.

"Aş putea suna de două ori pe zi cu telefonul mobil. Când am văzut că poate să-mi vorbească fără să tusească mult, ştiam că am câştigat", a spus Jacqueline.

Numărul morţilor de coronavirus din Elveţia a ajuns la 197 vineri, iar numărul cazurilor a crescut la 12.161.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici