O nouă zi de proteste în Austria. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a se opune vaccinării obligatorii şi lockdown-ului

Mii de oameni au ieşit în stradă la Viena pentru a se opune vaccinării obligatorii şi lockdown-ului, măsuri anunţate de guvernul austriac pentru a combate pandemia.

6234 afișări
Imaginea articolului O nouă zi de proteste în Austria. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a se opune vaccinării obligatorii şi lockdown-ului

Foto: Twitter/ Brittany Sellner

Demonstraţia a fost organizată de partidul de extremă-dreapta FPÖ, al cărui lider, Herbert Kickl, este absent deoarece are COVID, conform presei din Austria.

Pe pancarte oamenii au afişat mesaje care denunţă „divizarea societăţii”.

Protestatarii sunt păziţi de poliţie.

Vineri, cancelarul Alexander Schallenberg, a anunţat un lockdown general începând de luni, 22 noiembrie.

În plus, Guvernul pregăteşte o lege pentru a introduce vaccinarea obligatorie pentru populaţia adultă începând cu 1 februarie 2022. Este prima ţară europeană care ia această decizie.

Proteste şi la Roma

Protest anti-vacciniştilor are loc în zona Circului Maximus.

Potrivit Agenţiei ANSA, participă aproximativ 3.000 de manifestanţi, aproape toţi fără măşti de protecţie, care scandează „Libertate, libertate".

Unul dintre protestatari afişează un banner cu Fecioara Maria mângâind un copil care doarme.

„L-am adus pentru a-i proteja pe toţi. Sunt singurul nevaccinat din familia mea”, a spus cel care a adus bannerul.

Aproximativ 1.000.000 de persoane erau aşteptate în piaţă la protestul denumit „Liberiamo l'Italia" (Eliberăm Italia - n.r.).

Până acum nu au fost raportate situaţe critice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici