O universitate din România anunţă că testează salariaţii şi studenţii pentru depistarea COVID-19

  • Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a cumpărat o mie de teste rapide pentru depistarea virusului SARS CoV-2.
  • Acestea sunt folosite pentru a depista persoanele infectate din cadrul instituţiei, studenţi cazaţi în campus şi angajaţi. Toate cheltuielile sunt acoperite de universitatea gălăţeană.
1422 afișări
Imaginea articolului O universitate din România anunţă că testează salariaţii şi studenţii pentru depistarea COVID-19

O universitate din România anunţă că îi testează pe salariaţi şi studenţi pentru depistarea COVID-19

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a cumpărat o mie de teste rapide pentru depistarea virusului SARS CoV-2 care sunt folosite pentru salariaţi şi studenţi. După efectuarea primelor teste, trei persoane au primit rezultate pozitive şi au fost trimise la spital pentru realizarea unui nou test cu aparatul Real Time PCR. O singură persoană din cele trei a primit confirmarea faptului că este infectată.

Toate cheltuielile sunt acoperite de universitate care a decis să-i testeze pe toţi angajaţii şi pe studenţii din campus după ce 12 salariaţi au fost testaţi pozitiv. Aproximativ 1.500 de angajaţi are universitatea, dar prioritate la teste au cei care vin la birou. De asemenea, în campus sunt cazaţi aproximativ 1.000 de studenţi.

„În contextul epidemiologic actual şi în vederea sporirii condiţiilor de convieţuire, a siguranţei personale şi a celor din jurul nostru, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a creat un mecanism prin care studenţii aflaţi în prezent în căminele studenţeşti să beneficieze de testări tip RT şi PCR pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Testarea studenţilor se va desfăşura pe parcurusul mai multor zile, cu respectarea tuturor normelor sanitare şi de siguranţă în vigoare. În cazul studenţilor depistaţi pozitiv şi care se află în imposibilitatea de a părăsi căminul, vor fi pregătite spaţii de cazare special amenajate în acest scop”, au anunţat reprezentanţii UDJ Galaţi.

În ceea ce priveşte măsurile de protecţie aplicate în universitate, toate spaţiile au fost dezinfectate, iar accesul publicului în sediile instituţiei este restricţionat. Activitatea didactică a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi nu a fost afectată, cursurile universitare desfăşurându-se în continuare în regim online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici