OFICIAL: Prima ţară din Europa care va administra 4 doze de vaccin

  • Autorităţile daneze au hotărât miercuri, 12 ianuarie, să pună la dispoziţie cetăţenilor o a patra doză de vaccin.
  • Alte ţări care au introdus a patra doză sunt Israel şi Chile.
  • Agenţia Europeană pentru Medicamente şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea actualelor vaccinuri COVID-19 ca a patra doză.
2288 afișări
Imaginea articolului OFICIAL: Prima ţară din Europa care va administra 4 doze de vaccin

Guvernul danez a anunţat miercuri, 12 ianuarie, că va pune la dispoziţie cetăţenilor săi o a patra doză de vaccin anti-COVID-19 în cursul acestei săptămâni, făcând Danemarca prima ţară din Europa care a introdus un al doilea rapel.

„Cu cât infecţia este mai răspândită în societate, cu atât este mai mare riscul ca boala să ajungă la cei mai vulnerabili”, a declarat ministrul Sănătăţii, Magnus Heunicke, într-o conferinţă de presă.

Guvernul încă nu a decis dacă să ofere această doză şi bătrânilor, notează The Epoch Times.

Anunţul Danemarcei de a oferi o a patra doză vine în contextul în care parlamentarii au convenit să reducă restricţiile la sfârşitul săptămânii, deoarece ratele de spitalizare şi decesele s-au stabilizat, în ciuda creşterii numărului de cazuri. Ţara a înregistrat peste 1 milion de cazuri de COVID-19, aproximativ 90% dintre acestea fiind raportate în ultimele săptămâni, pe fondul răspândirii Omicron.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea actualelor vaccinuri COVID-19 ca a patra doză, adăugând că nu există date care să susţină „vaccinările repetate la intervale scurte”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici