OMS are nevoie de peste 31 de miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru vaccinuri/ 2 miliarde de doze până la finalul lui 2021

Coaliţia condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care combate coronavirusul are nevoie de 31,3 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru a dezvolta şi extinde teste, tratamente şi vaccinuri, relateazÎ The Guardian.

867 afișări
Imaginea articolului OMS are nevoie de peste 31 de miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru vaccinuri/  2 miliarde de doze până la finalul lui 2021

OMS are nevoie de peste 31 de miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru vaccinuri/ 2 miliarde de doze până la finalul lui 2021

Iniţiativa OMS îşi propune să extindă livrarea a 500 de milioane de teste şi 245 milioane de programe de tratamente către ţările cu venituri mici şi medii până la jumătatea anului 2021, se arată într-un comunicat.

De asemenea, îşi propune să extindă livrarea a 2 miliarde de doze de vaccin, inclusiv 1 miliard care să fie cumpărate de ţările cu venituri mici şi medii, până la sfârşitul anului 2021.

Vorbind în cadrul conferinţei de presă "Act Accelerator" de astăzi, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că accesul egal, precum şi accelerarea dezvoltării instrumentelor medicale, sunt necesare pentru a învinge Covid-19.

„Testele, tratamentele şi vaccinurile rămân singura noastră strategie adevărată de ieşire din această pandemie. Orice avans promiţătoar care rezultă din efortul de cercetare trebuie să fie pus la dispoziţia tuturor, de pretutindeni", a adăugat şi Dr. Jeremy Farrar, director al Wellcome şi membru al Comitetului ştiinţific ştiinţific pentru situaţii de urgenţă din Marea Britanie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici