Persoanele nevaccinate anti-COVID vor plăti o taxă de sănătate. Ţara care va implementa regula

  • Provincia canadiană Quebec va percepe o taxă de sănătate rezidenţilor care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19.
  • Anunţul a fost făcut chiar de premierul regiunii, Francois Legault.
  • O măsură similară a fost implementată şi în Grecia.
4499 afișări
Imaginea articolului Persoanele nevaccinate anti-COVID vor plăti o taxă de sănătate. Ţara care va implementa regula

Persoanele nevaccinate anti-COVID vor plăti o taxă de sănătate. Ţara care va implementa regula

Quebec, provincia care a înregistrat cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 din Canada, se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de cazurilor.

Marţi, 11 ianuarie, premierul Francois Legault a anunţat că va fi primul din ţară care îi va sancţiona financiar pe cei nevaccinaţi.

Doar aproximativ 12,8% dintre rezidenţii din Quebec nu sunt vaccinaţi, însă aceştia reprezintă aproape jumătate din toate cazurile spitaliceşti. Potrivit datelor federale, puţin peste 85% dintre locuitorii din Quebec au primit cel puţin o doză de vaccin până la 1 ianuarie.

Premierul Francois Legault a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, notează RNZ, că persoanele care nu au primit prima doză de vaccin vor trebui să plătească o „contribuţie”. Taxa nu a fost încă decisă, dar va fi „semnificativă”, a mai spus el.

„Cred că acum este o chestiune de corectitudine faţă de cei 90% din populaţie care au făcut unele sacrificii”, a spus Legault. „Cred că le datorăm acest tip de măsură”.

Săptămâna trecută, provincia a anunţat că va solicita dovada vaccinării pentru a face cumpărături în magazinele guvernamentale de canabis şi băuturi alcoolice.

Marţi, numărul deceselor din Quebec din cauza COVID-19 a ajuns la 12.028. Spitalele din Montreal, cel mai mare oraş al provinciei, se apropie de capacitatea de 100% şi au început deja să limiteze îngrijirea care nu este legată de coronavirus.

Totodată, Quebec a raportat 8.710 cazuri noi marţi. Cifra reprezintă o rată de pozitivitate de 20%. În prezent, există 2.742 de pacienţi cu COVID-19 internaţi, inclusiv 244 la terapie intensivă.

Este de subliniat faptul că Quebec nu este singura regiune din lume care încearcă să impună o sancţiune financiară celor care nu doresc să se vaccineze. Începând cu sfârşitul acestei luni, grecilor de peste 60 de ani li se va cere să plătească o amendă de 100 de euro pentru fiecare lună în care rămân nevaccinaţi. În Singapore, autorităţile au cerut pacienţilor infectaţi să-şi plătească propriile facturi medicale dacă nu sunt vaccinaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici