Pfizer reacţionează la ”scăparea” Belgiei, de a dezvălui preţul unei doze de vaccin anti-COVID-19: ”Aceste preţuri sunt confidenţiale, conform clauzei din contractul cu Comisia Europeană”

  • Eva De Bleeker, secretarul de stat al Belgiei, a postat pe contul său de Twitter preţul unei doze de vaccin Pfizer BioNTech
  • Pfizer a reacţionat la scurt timp, spunând că dezvăluirea preţurilor vaccinurilor este o încălcare a politicii de confidenţialitate
  • Asociaţia Generală a Industriei Medicamentelor din Belgia a confirmat că o astfel de scăpare în mediul public este ”o gravă abatere de la bunele practici ale guvernării, dar şi o încălcare a contractului cu firma producătoare”.
15245 afișări
Imaginea articolului Pfizer reacţionează la ”scăparea” Belgiei, de a dezvălui preţul unei doze de vaccin anti-COVID-19: ”Aceste preţuri sunt confidenţiale, conform clauzei din contractul cu Comisia Europeană”

Secretarul de stat al Belgiei, Eva De Bleeker, a publicat pe contul său de Twitter un tabel cu numărul dozelor de vaccin anti-COVID-19 cumpărate de Guvern şi preţul total achitat, după ce Parlamentul a negociat mai bine de 30 de ore. Postarea a fost ştearsă ulterior.

Elisabeth Schraepen, purtătorul de cuvânt Pfizer, a declarat pentru cotidianul belgian, Le Soir, că astfel de detalii sunt strict confidenţiale: „Aceste preţuri sunt confidenţiale, conform clauzei din contractul cu Comisia Europeană”.

În tabelul postat pe Twitter, de Eva De Bleeker, Guvernul belgian a plătit 12 euro pentru doza de vaccin Pfizer-BioNTech şi, în total, au fost achiziţionate aproximativ 5 milioane de doze.

Surse din Comisia Europeană au declarat pentru Reuters că Uniunea Europeană agrease un preţ stabil pentru vaccin, de 15.5 euro/ doză.

”Nu putem comenta în acest moment, tot ce ţine de vaccin şi preţurile practicate sunt date confidenţiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Totodată, Asociaţia Generală a Industriei Medicamentelor din Belgia a confirmat că o astfel de scăpare în mediul public este ”o gravă abatere de la bunele practici ale guvernării, dar şi o încălcare a contractului cu firma producătoare”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici