Preşedintele Donald Trump a fost transportat cu elicopterul la Centrul Medical Militar Walter Reed. Medicul de la Casa Albă a dezvăluit ce tratament îi administrează

  • Medicul preşedintelui Donald Trump a dezvăluit ce tratament îi administrează
  • Starea preşedintelui SUA, Donald Trump, este stabilă
  • Trump a postat primul mesaj din spital.
6471 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Donald Trump a fost transportat cu elicopterul la Centrul Medical Militar Walter Reed. Medicul de la Casa Albă a dezvăluit ce tratament îi administrează

Sursa foto: profimedia

UPDATE 17.00 

Medicul lui Donald Trump, dr. Sean Conley, va informa cu privire la starea preşedintelui la ora 11:00 (18.00, ora României), potrivit secretarului de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany.

UPDATE 7:00

Donald Trump a postat pe Twitter pentru prima dată de la sosirea în spital,  unde este tratat în urma diagnosticării cu Covid-19, spunând: „Merge bine, cred! Multumesc tuturor. DRAGOSTE!!!"

Trump a trimis tweet-ul din interiorul spitalului militar Walter Reed, unde a fost internat.

Preşedintele are febră, potrivit unei surse a CNN. Medicul lui Trump a confirmat că preşedintele SUA a primit o doză din tratamentul experimental Regeneron.

UPDATE 6:30

Casa Albă a lansat un UPDATE privind situaţia preşedintelui. Mesajul medicului lui Trump a fost publicat de Kayleigh McEnany:

"În acestă seară după o consultare cu spitalul Walter Reed şi Universitatea Jophns Hopkins am recomandat mutarea preşedintelui la Spitalul Militar Walter Reed pentru monitorizare.

În acestă seară sunt bucuros să vă spun că preşedintele este bine. El nu are nevoie de oxigen suplimentar, dar în urma consultării cu specialişti am decis să începem tratamentul cu Remdesivir. I-a fost administrată prima doză şi acum se odihneşte".

UPDATE 05:30

Mesajele de susţinere adresate lui Donald Trump nu au întârziat să apară. Fostul preşedinte Barack Obama şi preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, s-au numărat printre un număr tot mai mare de oameni care şi-au manifestat suportul prin intermediul reţelelor sociale pentru Trump.

Hillary şi Bill Clinton i-au urat preşedintelui Trump şi soţiei sale o „recuperare rapidă” în tweet-uri separate.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a trimis o scrisoare preşedintelui Trump prin care îi doreşte însănătoşire grabnică, potrivit presei de stat nord-coreene. Kim „speră sincer” ca preşedintele şi soţia sa se vor recupera cât mai curând posibil.

Ivanka şi Eric Trump şi-au manifestat suportul pentru tatăl lor prin intermediul Twitter.

Trump va petrece „următoarele zile” la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed, potrivit secretarului de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany.

UPDATE 02:07

Preşedintele Donald Trump părăseşte cu elicopterul Casa Albă pentru a completa setul de analize la Centrul Medical Militar Walter Reed . În faţa jurnaliştilor, Trump afişează o atitudine încrezătoare. Comportamentul nonverbal este completat de arătarea pumnului strâns cu degetul mare ridicat, semn că totul este bine, se află sub control.

UPDATE 01:40

Preşedintele a transmis, înainte de plecare, un mesaj prin intermediul canalului său de Twitter, prin care le mulţumeşte tuturor celor care s-au preocupat de starea sa şi a primei doamne. Trump a dat asigurări că se simte bine şi starea sa de sănătate este bună.

 

Preşedintele american Donald Trump va fi transportat cu un elicopter la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed pentru teste suplimentare

Preşedintele SUA, Donald Trump, este transportat de urgenţă la spital la mai puţin de 24 de ore de când a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Casa Albă a declarat că decizia de a-l transporta la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed a fost luată ca o măsură de precauţie.

Trump şi soţia sa au intrat în carantină, iar preşedintele prezintă simptome uşoare ale Covid-19. Conform unui comunicat emis de medicul de la Casa Albă, preşedintele primeşte un tratament experimental bazat pe anticorpi policlonali creaţi în laborator, al companiei Regeneron.

"În această după-amiază, preşedintele se simte obosit, dar are un moral bun", a declarat Sean Conley, medicul preşedintelui, într-un comunicat.

Elicopterul prezidenţial, Marine One, se află în prezent pe peluza Casei Albe şi aşteaptă să-l transporte, relatează BBC.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici