Preşedintele Iohannis: România va furniza până la 200.000 de doze de vaccin Republicii Moldova

  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Chişinău, că România va sprijini vaccinarea anti-Covid a cetăţenilor din Republica Moldova, prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin.
  • La rândul său, Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a spus că dozele de vaccin vor fi destinate lucrătorilor din sistemul medical.
1407 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis: România va furniza până la 200.000 de doze de vaccin Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Chişinău, că România va sprijini vaccinarea anti-Covid a cetăţenilor din Republica Moldova, prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin.

„Susţinem procesul de vaccinare anti-Covid-19 a cetăţenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin şi trimiterea la Chişinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experţi români care să împărtăşească din experienţa României şi să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. Este însă necesară o cooperare strânsă cu autorităţile de specialitate ale Republicii Moldova şi implicarea acestora”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul vizitei pe care o face marţi la Chişinău.

Şeful statului a spus că România va furniza, aşa cum a mai făcut-o până acum, şi medicamente, echipamente medicale şi de protecţie pentru îngrijirea pacienţilor de Covid-19 din republica Moldova.

La rândul său, Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a spus că dozele de vaccin vor fi destinate lucrătorilor din sistemul medical.

„Ne bucurăm de deschiderea României de a oferi vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând. Aceste vaccinuri, destinate în special lucrătorilor din prima linie, lucrătorilor medicali, vor salva vieţi şi ne vor ajuta să oprim răspândirea infecţiei”, a spus Maia Sandu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici