Proteste în mijlocul unei capitale mari din Europa. Cetăţenii au cerut demisia Guvernului

Aproximativ 200 de persoane au sfidat interdicţia poliţiei de a se aduna la Viena pentru a protesta împotriva carantinei coronavirusului din Austria, relatează Reuters.

2922 afișări
Imaginea articolului Proteste în mijlocul unei capitale mari din Europa. Cetăţenii au cerut demisia Guvernului

Proteste în mijlocul unei capitale mari din Europa. Cetăţenii au cerut demisia Guvernului

 

Conform Reuters, organizatorii protestului doresc încheierea carantinei şi susţin ideea, printre altele, că purtarea măştilor de faţă şi a echivalentelor de ţesut obligatorii în magazine şi în transportul public este contraproductivă.
 
Manifestanţii veniţi în urma unui apel lansat pe platforma civică denumită „Iniţiativa pentru o informare bazată pe dovezi despre coronavirus" s-au strâns acolo în jurul orei locale 15:00 şi au început să strige lozinci împotriva guvernului condus de cancelarul Sebastian Kurz, precum „Kurz, pleacă!",  „Respectaţi drepturile fundamentale” sau „Noi suntem poporul”. Printre participanţii la protest s-a numărat şi Martin Sellner, liderul mişcării de extremă-dreapta „Identitarii”.
 
Autorităţile au intervenit, iar după o oră, aceştia au reuşit să îi separe pe organizatori. Mai multe persoane au fost legitimate, iar o singură persoană a fost arestată şi dusă la secţie, a spus un purtător de cuvânt.
 
A trecut mai bine de o lună de când guvernul austriac a închis barurile, restaurantele, şcolile şi magazine neesenţiale. De asemenea, oficialii au permis ca unele magazine să se redeschidă săptămâna trecută, într-o primă uşurare măsurilor.
 
De la introducerea măsurilor, creşterea bilanţul infectărilor din Austria a scăzut la mai puţin de 2%. Până în prezent, ţara a raportat 530 de decese cauzate de coronavirus, mai puţine decât au raportat zilnic mai multe ţări mai mari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici