Putem lua coronavirusul de pe lumânarea cu care primim Sfânta Lumină? Răspunsul oferit de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru

  • Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii, le cere românilor să nu lase garda jos în lupta cu coronavirusul şi să fie foarte atenţi în perioada Paştelui
  • "Suntem în scenariul 4 şi oricine este suspect", spune el
  • Nelu Tătaru spune că focarele au fost izolate până acum
9722 afișări
Imaginea articolului Putem lua coronavirusul de pe lumânarea cu care primim Sfânta Lumină? Răspunsul oferit de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru

Putem lua coronavirusul de pe lumânarea cu care primim Sfânta Lumină? Răspunsul oferit de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru

Apropierea Paştelui, deci şi a obiceiului primirii Sfintei Lumini, a iscat discuţii aprinse în societatea românească. Discuţii amplificate şi de decizia MAI de a încheia un protocol cu Biserica Ortodoxă Română, privind transmiterea Luminii de către poliţişti şi angajaţi ai Minsiterului de Interne.
 
Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit şi el pe seama acestui subiect şi a răspuns unei întrebări aflate pe buzele multor români: "Se poate transmite coronavirusul prin intermediul unei lumânări?".
 
"Cât timp suntem într-un contact direct cu o persoană infectată. Acum nici nu ştim cine este. Suntem în scenariul 4 şi oricine este suspect, chiar dacă nu are simptomatologia. Cu atât mai mult oricine are un mic simptom. Atunci nu putem risca", a spus Nelu Tătaru la Antena 3.
 
Ministrul sănătăţii, care i-a luat locul lui Victor Costache, a mai declarat că autorităţile au reuşit să izoleze marile focare din România.
 
"Suntem într-un moment în care am reuşit oarecum să limităm focarele, am reuşit să facem focare mici acasă, să se consume boala în această perioadă de izolare şi atunci când vom ieşi să fim ori cu imunitatea făcută, ori cu din ce în ce mai puţini asimptomatici care să poate transmite mai departe", a mai spus Nelu Tătaru.
 
Tătaru a mai punctat că după trecerea pandemiei sistemul de sănătate va fi supus unei analize.
 
"După această pandemie ne vom uita retrospectiv şi vom face o analiză. Nu vrem să mai fim prinşi nepregătiţi, nu vrem să mai avem decese, nu vrem să mai avem bolnavi. Vrem să trecem ca printr-o clipă obişnuită şi să fim şi sufleteşte mai liniştiţi.
 
În acest moment este dezorientare, panică, teamă, un duşman necunoscut cu care luptăm, dar ne luptăm fără nişte arme specifice, ne luptăm cu ce găsim prin casă, ca să zic aşa. Ne luptăm cu o credinţă şi ne luptăm în acelaşi timp cu o voinţă de a trăi", a mai spus ministrul sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici