Rafila anunţă o dublare a numărului de paturi ocupate în spitale în ultimele 11 zile

Numărul de paturi pentru bolnavii Covid ocupate în spitale s-a dublat în ultimele 11 zile, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

328 afișări
Imaginea articolului Rafila anunţă o dublare a numărului de paturi ocupate în spitale în ultimele 11 zile

Ministrul Alexandru Rafila a anunţat că rata de pozitivitate a crescut în aceste zile până spre 30%.

Gradul de ocupare a paturilor în spitale s-a dublat, a spus ministrul.

„Când am început noi această activitate, pe 16 ianuarie, aveam peste 16% din paturile alocate, din cele 25.000, am ajuns la 32%, deci practic o dublare a ocupării numărului de paturi în timp de 11 zile, dar ne aflăm departe de cifra care duce automat la închiderea şcolilor, de 75%”, a declarat Alexandru Rafila.

El spune că, în ceea ce priveşte paturile în spitale pentru copii, acestea sunt ocupate în proporţie de 44,5%.

Gradul de ocupare la Terapie Intensivă a crescut de la 25% la 37%, iar gradul de ocupare al paturilor de Terapie Intensivă pentru copii este la 12%.

Alexandru Rafila a mai spus că există în continuare cazuri grave cu tulpina Delta, care nu este eliminată încă din circulaţie şi care reprezintă încă 20-25% din îmbolnăviri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici