Reacţia lui Gheorghiţă după dosarul anunţat de DNA privind achiziţia de vaccinuri

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, spune că modalitatea de achiziţie a vaccinurilor anti-COVID-19 se supune aceleiaşi proceduri întocmită şi elaborată de Comisia Europeană. Reacţia vine după ce DNA a anunţat deschiderea unui dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor.

2995 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Gheorghiţă după dosarul anunţat de DNA privind achiziţia de vaccinuri

Reacţia lui Gheorghiţă după dosarul anunţat de DNA privind achiziţia de vaccinuri

„Noi am recepţionat până în acest moment aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin şi mai avem în stoc aproximativ 3,7 milioane de doze. Au fost administrate peste 9,95 milioane de doze, restul până la 14,7 milioane au fost fie donate, fie revândute”, spune Valeriu Gheorghiţă.

El afirmă că nu are mai multe informaţii despre dosar şi precizează că modalitatea de cumpărare a vaccinurilor a fost elaborată de Comisia Europeană.

„Am văzut şi eu astăzi în spaţiul public acest tip de informaţie, dar nu ştiu, nu am date suplimentare. Modalitatea de achiziţie la nivelul tuturor ţărilor europene se supune aceleiaşi proceduri întocmită şi elaborată de Comisia Europeană”, conchide Gheorghiţă.

Un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 a fost deschis în România. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici