Reacţia Rusiei la anunţul Pfizer. Ministerul Sănătăţii: Şi vaccinul Sputnik V are o eficienţă de peste 90%

  • Vaccinul Sputnik V al Rusiei împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, a declarat luni un reprezentant al Ministerului rus al sănătăţii.
  • În declaraţie, el nu a oferit date dintr-un studiu, ci a citat date colectate din programul de vaccinare a populaţiei.
5195 afișări
Imaginea articolului Reacţia Rusiei la anunţul Pfizer. Ministerul Sănătăţii: Şi vaccinul Sputnik V are o eficienţă de peste 90%

Reacţia Rusia la anunţul Pfizer. Ministerul Sănătăţii: ŞI vaccinul Sputnik V are o eficieţă de peste 90%

Comentariile au urmat declaraţiei făcute luni de dezvoltatorii de vaccinuri Pfizer Inc şi BioNTech BNTX.O, care au declarat că vaccinul lor experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, relatează Reuters.
 
„Suntem responsabili de monitorizarea eficacităţii vaccinului Sputnik V în rândul cetăţenilor care l-au primit ca parte a programului de vaccinare în masă”, a declarat Oksana Drapkina, directorul unui institut de cercetare din cadrul ministerului sănătăţii, într-un comunicat.
 
„Pe baza observaţiilor noastre, eficacitatea sa este de asemenea mai mare de 90%. Apariţia unui alt vaccin eficient este o veste bună pentru toată lumea ", a spus Drapkina.
 
Rusia lansează vaccinul pentru acces larg, în ciuda faptului că studiile ulterioare nu s-au încheiat încă.
 
Anterior, Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya din Moscova, care a dezvoltat candidatul rus la vaccin, a salutat anunţul făcut de Pfizer.
 
„În viitorul apropiat ne aşteptăm să publicăm rezultatele intermediare ale studiului post-înregistrare al vaccinului Sputnik V, aşa-numitele studii de fază III. Sunt sigur că şi nivelul său de eficacitate va fi ridicat ”, a spus el.
 
Rusia se pregăteşte să publice rezultatele preliminare ale unui proces de vaccinare la scară largă în curs, cunoscut sub numele de Faza III, în această lună. Testarea vaccinul se face pe 40.000 de persoane din Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici