Restricţii dure în Austria doar pentru nevaccinaţi. Ce au voie să facă oamenii dintr-o anumită regiune

  • O regiune austriacă a anunţat măsuri dure de carantină ce vor fi aplicate doar pentru persoanele nevaccinate.
  • Practic, acestea vor avea voie să iasă din casă doar pentru a lucra, pentru a cumpăra alimente sau pentru situaţii de urgenţă.
  • Decizia vine după ce numărul de cazuri a crescut semnificativ.
2870 afișări
Imaginea articolului Restricţii dure în Austria doar pentru nevaccinaţi. Ce au voie să facă oamenii dintr-o anumită regiune

Restricţii dure în Austria doar pentru nevaccinaţi. Ce au voie să facă oamenii dintr-o anumită regiune

De luni, orice persoană din Austria Superioară, care nu a fost vaccinată împotriva COVID-19, va avea voie să-şi părăsească locuinţa doar pentru a lucra, pentru a cumpăra alimente sau pentru situaţii de urgenţă, relatează Die Presse.

Cancelarul Alexander Schallenberg a avertizat joi că o măsură similară ar putea fi implementată la nivel naţional în zilele următoare.

Numărul pacienţilor la ATI a ajuns la 432, iar capacitatea spitalelor şi resursele de paturi de terapie intensivă se apropie de limită.

Austria Superioară, care se învecinează cu Germania şi Republica Cehă, are o populaţie de 1,5 milioane de locuitori, are cel mai ridicat nivel de infecţie din ţară şi cea mai scăzută rată de vaccinare.

La nivel naţional, un număr record de 11.975 de infecţii cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar comisia austriacă pentru coronavirus a avertizat asupra unei ameninţări care „trebuie luată în serios”.

Ultimele cifre ale Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor arată că în Austria 73,7% dintre adulţi sunt complet vaccinaţi, ceea ce echivalează cu 63,4% din populaţia totală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici