Revelionul în pandemie s-ar putea realiza cu un număr limitat de invitaţi. O nouă lovitură pentru hotelieri

  • Hotelierii iau în calcul organizarea revelionului cu maxim 20 de persoane
  • Aceştia spun că se vor pregăti cu câteva săptămâni înainte din cauza incertitudinilor
  • În anii trecuţi, Halloween-ul le aducea cu 30% mai mulţi clienţi faţă de o zi normală
2515 afișări
Imaginea articolului Revelionul în pandemie s-ar putea realiza cu un număr limitat de invitaţi. O nouă lovitură pentru hotelieri

Sursa foto: Mediafaxfoto

Nu ştiu tu ce planuri ţi-ai făcut de Revelion, dar îţi spun ce planuri şi-a făcut Revelionul pentru tine. Orban a spus out Paradei de 1 Decembrie şi petrecerii festive pe final de an. Dacă tu mai poţi ciocni un pahar de şampanie chiar şi în casă, hotelierii nu prea au pentru ce sărbători.

Primesc lovitură după lovitură la buzunare. Hotelierii mai aşteaptă câteva săptămâni până să vadă cum o pot scoate la capăt. Călin Ile, liderul Federaţiei Industriei Hoteliere, spune că iau în calcul petreceri mici, cu un număr limitat de persoane. Chiar şi aşa, nici pe asta nu se pot baza, căci turiştii sunt temători să nu ia virusul în dansuri aglomerate.

CĂLIN ILE, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: E greu de imaginat cum va arăta revelionul pentru că avem pe de o parte temerile manifestate de clienţi, de turişti şi avem aceste restricţii impuse de autorităţi. Vom contura Revelionul undeva cu 2-3 săptămâni. Mai multe petreceri în aceeaşi locaţie, dar petreceri mici, de câte 20 de persoane, în fiecare sală dintr-un hotel sau într-un centru de conferinţe.

De frica virusului, Beatrice Antonievici a renunţat la planurile de revelion pe care şi le făcea încă din martie. Spune că nu ia în calcul nicio plecare pentru că se simte vulnerabilă şi nu vrea să îşi expună familia la risc.

BEATRICE ANTONIEVICI, studentă: În situaţia actuală, chiar nu mă gândesc. Nu vreau să mă risc nici eu, nici pe cei dragi. Nici prietenii mei nu vor să ne riscăm. Anul acesta chiar luăm pauză. O petrecere şi o seară, ne punem sănătatea în joc. Noi ne distrăm o seară, dar după mă întorc acasă, mă întorc la ai mei, merg în vizită poate la bunici.

Culmea, şi Halloween-ul s-a speriat de virus. Iar antreprenorii din HoReCa au pierdut şi mai mulţi bani din cauza restricţiilor. Această sărbătoare le aducea cu 30% mai mulţi clienţi faţă de o zi normală. În anii trecuţi, erau două zile de profit semnificativ mai ales pentru zonele cu relevanţă în povestea lui Bram Stalker şi Dracula

CĂLIN ILE, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: Întreg anul a fost un an de coşmar care a speriat industria turismului. Se pierd bani în fiecare zi, se pierd bani mulţi în special în aceste ocazii cum e Halloween-ul, cum va fi 1 Decembrie. În zilele de Haloween făceam petreceri speciale în aproape toate locaţiile din ţară. Sighişoara făcea venituri foarte bune, erau pline toate hotelurile şi restaurantele, Branul, Braşovul, Curtea de Argeş. Şi chiar în Bucureşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici